2024. február 21., szerda

Vučić: Szerbia elkötelezett az EU mellett

– Szerbia szilárdan elkötelezett amellett, hogy felgyorsítsa az EU felé vezető utat, azonban ehhez egyértelmű jelzésekre számítanak az EU- tól – jelentette ki a Tanjug hírösszefoglalója szerint Aleksandar Vučić.

A szerb államfő hétfőn, a Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnökkel folytatott megbeszélést, aki munkalátogatáson vesz részt Belgrádban. Micotákisz és a görög gazdasági küldöttség ma a szerb–görög üzleti fórum és a szerbiai fejlesztési projektek bemutatóján vesz részt, ennek keretében egyeztetett Aleksandar Vučić és Kiriákosz Micotákisz.

A közös sajtótájékoztatón a szerb államfő elmondta, hogy Szerbia határozottan eltökélt európai integrációjának felgyorsítása iránt. Szerbia és Görögország mindig is támogatta egymás területi integritását és Aleksandar Vučić kifejezte reményét, hogy ez a jövőben is így lesz.

A közös sajtótájékoztatón elhangzott, a megbeszélés témája a két ország együttműködésre törekszik az energensek, különös tekintettel a megújuló energiaforrások területén, de a villamos energia, a szállítmányozás és a közlekedési infrastruktúra területén is.

Vučić arra is felhívta a figyelmet, hogy a két ország idén ünnepli fennállásának 145. évfordulóját, ezért ez a gazdasági kapcsolataik és a kereskedelmi együttműködésük szempontjából ez egy fontos év lesz.

Nyitókép: Beta