2024. március 4., hétfő

A szomszéd autójában adott életet gyermekének

A hódsági Stevan Silađev megmentette állapotos szomszédasszonya és gyermekei életét. A nőnél, aki ikreket, harmadik, és negyedik gyermekét várta, a hetedik hónapban beindult a koraszülés. Az esetre december a 2-a és 3-a közötti éjjelen került sor.

Az állapotos anyukát Stefan szállította az újvidéki kórházba. A Hódság és Újvidék közötti útszakaszon Pirosnál tartottak, amikor a nő az autó hátsó ülésén már életet adott első gyermekének, ami Stefan elmondása szerint egyszerre volt megható érzés, de ugyanakkor félelem is élt benne, hogy minél hamarabb, biztonságban a kórházba érjenek, és a második gyermek is egészségesen jöjjön a világra.

Az állapotos anyukának az édesanyja, az újszülöttek nagymamája az anyósülésről igyekezett segíteni. Vezetés közben a vezetőnek sikerült elérnie a rendőröket, akik az autó előtt haladva Újvidék bejáratától segítették őket, hogy minél hamarabb átjussonak a városon.

Az első gyermek köldökzsinórját az orvosok már a kórház udvarában vágták el, a kismamát, Marinát azonnal a műtőbe vitték, ahol életet adott negyedik gyermekének is, akinek a Vasilije nevet adta.

Az autóban született gyermek a Viktor nevet kapta, amely egész életében emlékeztetheti majd a győzelemig vezető harcára – közli a Vajdasági RTV.

Nyitókép: pixabay.com