2023. december 2., szombat

Jó reggelt! (2023-11-20)

Megszorult anyagilag az ifjú házaspár. Próbálkoztak itt is, ott is, még külföldön is, de hamar hazajöttek. Munka után nem igen kapaszkodtak, inkább a családi örökségre fenték a fogukat.

Az édesapának előbb megesett a szíve és ingatlanjának egy részét rájuk íratta. Még meg sem száradt a szerződésen a tinta, máris túladtak az adományon. A juss hamar elkopott, újabb kellett volna.

A mozgáskorlátozott édesapa feltette a vaskalapot és nemet mondott.

Az ifjú házaspár, hogy megtörje az öreget, titokban eladta az édesapa háromkerekű robogóját, amely nélkül az szinte mozdulni sem tud. Amint szeme elé kerültek, az édesapa dühében pálinkásüveggel dobta meg a fiatalokat.

Családon belüli erőszak és bántalmazás címén kihívatták a rendőröket. Az édesapa hiába mondogatta, hogy ő pálinkát évek óta csak pillepalackból fogyaszt, tehát testi bántalom nem érhetett senkit sem, mégis elvitték. Negyvennyolc órás vizsgálati fogságot rendeltek el ellene.

Alig telt le a két nap, az édesapát hazahozta jóravaló, másik lánya.

Újabb perpatvart rendezett az ifjú pár, és újfent ott termett a rendőrség. Ezúttal egy hónapra tiltották ki az édesapát saját házából.

Letelt az egy hónap, az édesapa hazajöhetett. Össz vagyonát jóravaló lányára íratta, az ifjú pár pedig a magányos, betegeskedő nagybácsit környékezte meg. Beköltöztek házába, és immár annak ingóságait kótyavetyélik.