2023. szeptember 25., hétfő
pixabay.com

Milyen időnk lesz az év végéig?

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet közzétette idényjellegű előrejelzését, amely szerint októberben és novemberben az átlagosnál melegebb és csapadékosabb időnk lesz, míg decemberben enyhébb, szintén csapadékosabb időnk lehet.

Októberben a legmagasabb hőmérsékleti értékek átlagosan 19 fok körül alakulnak majd a fővárosban és környékén, ami egy fokkal magasabb az átlagosnál. A csapadékmennyiség ugyanezen a területen októberben 49 mm lehet majd. Ez 5-10 mm-el magasabb arány a több éves átlagnál.

Novemberben a legmagasabb hőmérsékleti értékek átlagosan 12 fok körül alakulnak majd a fővárosban és környékén (ez egy fokkal magasabb az átlagosnál), míg a csapadékmennyiség 62 mm körül lehet majd a fővárosban és környékén, ez 10-20 mm-el magasabb arány a több éves átlagnál.

Decemberben a szakemberek szerint 8 fok lesz az átlagos legmagasabb hőmérséklet ezen a területen, a csapadékmennyiség pedig 59 mm körül alakul majd a hónapban Belgrádban és környékén, ami 5-10 mm-el nagyobb arány a több éves átlaghoz képest – közli a Dnevnik.

Nyitókép: pixabay.com