2024. április 26., péntek

Közép-bácskai Népművészeti Fesztivál

A topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ június 9–11. között szervezi meg a XII. Közép-bácskai Népművészeti Fesztivált. Ma a Tájházban 10 órakor kézműves-foglalkozás és népzenei koncert lesz a Cinegék citerazenekar, a Kisvirgonc énekcsoport és Dudás Kata fellépésével, emellett képzőművészeti kiállítás nyílik a Szivárvány Kuckó szakkör munkáiból. A Művelődési Házban 18 órakor kézimunka-kiállítás nyílik, majd az Aurora Beszédművészeti Műhely műsora következik, közreműködnek: a Csiripiszli énekcsoport, Dudás Kata, Máté Nóra–Mac Raymond. Szombaton a Tájházban 20 órakor kezdődik a Ludas zenekar népzenei koncertje, utána táncház lesz a Kodály Zoltán MMK székházában.

Vasárnap, június 11-én 18 órakor a Csáki Lajos iskola sportcsarnokában néptáncgálát tartanak: fellép a Kodály táncegyüttesei és vendégeik, a Csicsörke táncegyüttes Magyarországról és az Ilosvai Selymes Péter néptáncegyüttes Szlovákiából. A rendezvények ingyenesek.

Támogatók: Topolya Község Önkormányzata és Helyi Közössége, Magyar Nemzeti Tanács, Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, Nemzeti Kulturális Alap.