2024. április 19., péntek

Drága a kamper, s nem futja parkolásra? – VIDEÓ

A lakóautós, lakókocsis nyaralás újra reneszánszát éli, hiszen olyasfajta szabadságra és spontaneitásra ad lehetőséget, amely ritka kincs a mai világban.

Mintegy három évtizeddel ezelőtt a lenézettebb nyaralási formák közé sorolták, mert azok választották az olcsónak számító lakókocsitáborokat, akiknek úgymond nem telt előkelőbb szálláshelyre.

Manapság már nem ez a helyzet. Mint az Etno Kamp lakóautókat és lakókocsikat forgalmazó cég által közzétett információkból kiderül, egy mai igényeket kielégítő jármű megvásárlási ára, és napi szintű bérlése is igen borsos, az ilyen jellegű szabadságnak tehát komoly ára van. 

Egy lakóautó bérlése fő szezonban, tehát június 6-ától szeptember 15-éig, 16.200 dinár egy napra, ehhez pedig még 12.480 dinár kauciót is felszámolnak, amellyel a cég a karbantartási költségeket, a takarítást és a felszerelést biztosítja. Egy komolyabb jármű megvásárlása pedig elérheti a 70.000 eurót is.

Na mármost, aki egyszer ezt az összeget kifizette, az úgy is gondolhatja, a szabadságért elég nagy árat fizetett ahhoz, hogy fittyet hányhasson néhány szabályra, mint például az arra kijelölt helyen való parkolás. Mellékelt fotóink ugyanis éppen arról tanúskodnak, hogy hűvösben, de tilosban élvezik nyaralásukat az Újvidékre látogató, lakóautós turisták.

Vagy csupán feladták a harcot a parkolóhelyekért folyó állandó küzdelemben? 

Lehet, hogy vannak olyan szerencsés helyzetben, hogy a szabadságukért cserébe még az ugyancsak borsos büntetést is ki tudják fizetni, napi szinten.