2024. április 18., csütörtök

Kéz kezet mos?

A Telekom megvásárolná a Pinktől a Globaltelt

A Szerbiai Telekom távközlési szolgáltató azt tervezi, hogy teljes egészében átveszi, azaz megvásárolja a Globaltelt, amelynek többségi tulajdonosa Željko Mitrović Pink médiacsoportja – jelentette be Vladimir Lučić, a Telekom Srbija vezérigazgatója.

Lučić a NIN hetilapnak nyilatkozva cáfolta azokat a találgatásokat, melyek szerint a virtuális mobilszolgáltató megvásárlásával térítik meg a Pink tulajdonosának anyagi áldozatát, miután Aleksandar Vučić államfő kérésére beleegyezett a Zadruga valóságshow megszüntetésébe. Mások azt állítják, hogy az átvétel valójában kompenzáció lenne Sava Terzićnek, a Globaltel egyik résztulajdonosának, amiért Belgrád város felbontotta a városi közlekedésben használatos jegyek megfizettetéséről szóló szerződést a szintén Terzić érdekszférájába tartozó Kentkart vállalattal.

A Telekom igazgatója szerint mindebből semmi sem igaz, a Globaltel megvásárlása a cég üzleti stratégiájának része, és az erről szóló tárgyalások már hónapokkal ezelőtt megkezdődtek, amikor még szó sem volt szerződésbontásról vagy a Zadruga beszüntetéséről. Lučić azt mondta, az ár üzleti titok, de az nem igaz, hogy 17 millió euró lenne, ahogyan egyesek tudni vélik.