2024. március 28., csütörtök
ROLAND GARROS

Csemege a két pihenőnap után

A Roland Garros férfi egyese negyeddöntőjének kedd esti győztesei az eredeti műsornak megfelelő két szabadnapot kaptak. Novak Đoković kipihenheti az orosz Karen Hacsanov elleni diadal fáradalmait, és Carlos Alcaraz is szusszanthat egyet, noha nem nagyon merült ki a görög Sztefanosz Cicipasz elleni győztes meccse során. Đoković és Hacsanov mérkőzése két egymástól teljesen eltérő „félidőből” állt. Az első két játszmában Đoković jóval a képességei alatt teljesített, kilenc breaklabdával szembesült, közben egyszer sem veszélyeztette az orosz adogatását. A fordulat a második játszma végső erőfeszítés árán kivívott rövidítésében történt, amit követően Hacsanov „tűnt el” a pályáról, és a szerb akarata érvényesült. Đoković ezzel feljött a ranglista második helyére. A másik meccsen Alcaraz esélyt sem nyújtott a Párizsban 2021-ben döntős Cicipasznak. Az első két játszma alig egy óráig tartott, a harmadikban pedig a spanyol 5:2-nél kicsit korán húzta be a kéziféket, és a görög azzal, hogy rövidítésre mentett, részben megvédte a mundér becsületét. Novak és Alcaraz másodszor mérkőznek, tavaly a madridi elődöntőben a fiatal spanyol drámai csatában 6:7, 7:5, 7:6-ra nyert. Tegnap este a férfi negyeddöntőben még a Ruud–Rune és a Z. Zverev–Etcheverry mérkőzést tartották meg.

Sztefanosz Cicipasz teljesen tehetetlen volt a világelsővel szemben (Fotó: Beta/AP)

Sztefanosz Cicipasz teljesen tehetetlen volt a világelsővel szemben (Fotó: Beta/AP)

Kedden a fehérorosz Arina Szabalenka a kézfogás nélkül zárt meccsen legyőzte az ukrán Elina Szvitolinát, és az elődöntőben ma a cseh Karolína Muchovával játszik, a tegnap a déli órákban Onsz Dzsabir ellen nyertes és a ranglistán az első tízbe bejutott brazil Beatriz Haddad Maia pedig az Iga Świątek és Coco Gauff közötti meccs – tavaly döntő volt – győztesét várja.

PÁRIZS. – Roland Garros, férfiak, negyeddöntő: Đoković–Hacsanov 4:6, 7:6, 6:2, 6:4, Alcaraz–Cicipasz 6:2, 6:1, 7:6. Nők, negyeddöntő: Szabalenka–Szvitolina 6:4, 6:4, Haddad–Dzsabir 3:6, 7:6, 6:1.
PROSTĚJOV. – Challenger, 1. forduló: Valkusz–Kopriva 6:3, 4:6, 6:3, Piros–Mpetshi 7:5, 6:4.
LA BISBAL. – Challenger, nők, 1. forduló: Babos–Prisacariu 6:4, 7:5, Udvardy–Karatancseva 6:3, 6:3.
MAKARSKA. – Challenger, nők, 1. forduló: Juan–Gálfi 3:6, 6:3, 6:0, Dmitruk–Szabanin 6:4, 6:1.

Nyitókép: Sztefanosz Cicipasz teljesen tehetetlen volt a világelsővel szemben (Fotó: Beta/AP)