2024. április 26., péntek

Falunapra készül Bajsa

Hamarosan megnyitja kapuját a helyi fürdőmedence

Szombaton, azaz e hónap 10-én tartják meg Bajsán a település napját, amikor is a korábbi években is népszerű programok várnak a falubeliekre, illetve amennyiben az időjárási körülmények lehetővé teszik, hétfőn nyitja meg kapuját a helyi fürdőmedence. A részletekkel kapcsolatban Lackovics Károly tanácselnök elmondta, hogy a medence dolgozói már az utolsó simításokat végzik a start előtt, és reményét fejezte ki, hogy szombaton sem lesz csapadékos a délután.

– A bajsai fürdőmedencét a bajsaiakért újítottuk fel és üzemeltetjük, de köztudott, hogy a fenntartása nem kis kihívás. Ennek ellenére Topolya község támogatásával mindent megteszünk, hogy tartalmasabb és élvezetesebb legyen a nyár a helyiek számára. Egyébként a helyi közösségnek is meggyűlt a baja az idei év rendkívüli esőzéseivel, kifejezetten sok ároktisztítási feladat, gyalogút- és útkarbantartás hárul ránk miatta. Emellett remélhetőleg hamarosan pontot tudunk tenni falunk új ivóvízhálózata bevezetésének végére, valamint kátyúzásra készülünk – tudtuk meg Lackovics Károlytól. Plohl Edvin titkár hozzátette, hogy tavaly 10 000 fürdőző látogatta meg a bajsai fürdőmedencét, az árak pedig az idén sem emelkedtek.

Tavaly 10 000 fürdőző látogatta meg a bajsai fürdőmedencét, az árak az idén sem emelkedtek

Tavaly 10 000 fürdőző látogatta meg a bajsai fürdőmedencét, az árak az idén sem emelkedtek

– A gyermekek 7 éves korig ingyenesen fürdőzhetnek Bajsán, 15 éves korig 150 dinárba kerül a belépő azok számára, akik nem helyiek, a falubeli gyermekek ingyenesen léphetnek be. A felnőttbelépőjegy 200 dinárba kerül a bajsaiak számára, a nem helyieknek 250 dinár. Lehetőség van szezonjegy kiváltására is, a bajsaiaknak ez 3000 dinárba kerül. Azoknak, akik nem falubeliek, 4000 dinár. A kedvezményekre lehetőséget adó úgynevezett Bajsa-kártyát a helyi lakosok 7 éves kortól a Teleházban igényelhetik érvényes igazolvány felmutatásával. A kártya igénylése díjtalan – nyilatkozta a település titkára.

Szombaton Bajsa ünnepe a falunapi főzőversennyel startol 14 órakor a Faluház udvarában, majd a rendezvény ünnepi megnyitója 16 órakor kezdődik. A folytatásban megajándékozzák az elmúlt egy évben született újszülötteket és szüleiket, illetve a jubiláló véradóknak mondanak köszönetet. Menet közben a helyi amatőr képzőművészek alkotásaiból nyílik tárlat a Faluházban. A 17 órakor kezdődő művelődési műsorban tehetséges bajsai táncosok, énekesek és zenészek lépnek színpadra. A 18 órakor kezdődő és várhatóan hajnalig tartó vigadalom hangulatfelelőse a topolyai Meloditon együttes lesz.