2024. április 20., szombat

Dupla jubileum

A Kamerata Újvidék együttes második hangversenye

A Kamerata Újvidék együttes második koncertjén az Isidor Bajić Zeneiskola és a Művészeti Akadémia tehetséges, fiatal zenészei lépnek színpadra június 7-én, 20 órakor. A kamaraegyüttest Aleksandar Kojić vezényli.
Bemutatkozik Lazar Torbica (zongora), Andrijana Pantić (fuvola), Viktor Đurić (gitár), Dušan Dakić (tenor), Sofija Glavićič (hegedű), Ivan Černuhin (zongora), Vuk Petrović (szaxofon) és Nikola Rašković (cselló).
A fiatal zenészek Beethoven, Mozart, Villa Lobos, Csajkovszkij, Sarasate, Bortnjanski, Glazunov és Popper műveit adják elő.
A koncertsorozattal a Kamerata Újvidék kamaraegyüttes magalakulásának 35. évfordulóját ünneplik, amelynek megálmodója Varga István, a Művészeti Akadémia egykori csellóprofesszora volt. 15 éve annak, hogy az együttes újjáalakult, Marko Miletić, a Művészeti Akadémia professzorának köszönhetően, így dupla jubileumot ünnepelnek az idén. A zenekar mindkét művészeti vezetőjének küldetése az volt, hogy a szorgalmas és tehetséges zenészek együtt, de szólóban is felléphessenek.