2024. március 28., csütörtök
U20-AS VB

Búcsúzott a házigazda búcsúztatója

Sorjáznak a meglepetések az Argentínában zajló korosztályos világbajnokságon, ahol már az elődöntős párharcok is kialakultak, ezeket a találkozókat holnap este rendezik. Brazília Izrael elleni kiesése, illetve az olaszok Kolumbia elleni továbbjutása után a két későbbi negyeddöntőt is lebonyolították. A dél-koreaiak Nigériával csaptak össze, amely az előző körben a házigazda és egyik trófeaesélyes nemzetet ütötte ki. Érthető módon az afrikai csapat volt így az esélyesebb, a rendes játékidő azonban nem hozott találatot, a ráadásban pedig az ázsiaiak Csoi góljával (95.) a maguk javára fordították a kimenetelt. A másik ágon az „amerikai” párharcban Uruguay érvényesítette a papírformát az USA-val szemben, Duarte szerezte meg a vezetést (21.), majd Wynder peches öngólja (56.) pecsételte meg az északiak sorsát.

Uruguay a sok favorit kihullásával egyre esélyesebb gárdának tűnik az argentínai tornán (Fotó: Getty Images)

Uruguay a sok favorit kihullásával egyre esélyesebb gárdának tűnik az argentínai tornán (Fotó: Getty Images)

Németországban demonstratív kettős győzelmet aratott a Stuttgart a Hamburg felett, így bennmaradt az első osztályban, és csak a Schalke–Hertha páros cserélt helyet a másodvonalbeli bajnok Heidenheimmel, valamint a Darmstadttal.

U20-as vb, negyeddöntő: Dél-Korea–Nigéria 0:0, h. u. 1:0, Uruguay–Egyesült Államok 2:0. Az elődöntőben (holnap): Uruguay–Izrael, Olaszország–Dél-Korea. Német bajnokság, osztályozó, visszavágó: Hamburg–Stuttgart 1:3 (bennmaradt az élvonalban a Stuttgart 6:1-gyel).

Vizsgálat Szoboszlai ellen

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) vizsgálatot indított Szoboszlai Dominik ellen, aki pirotechnikai eszközzel a kezében ünnepelte szombaton a Leipzig címvédését a német kupa berlini döntője után. A DFB fegyelmi bizottsága azért indított eljárást a magyar játékos ellen, mert egy görögtüzet tartott a magasba a lipcsei tábor előtt. Egyelőre nem tudni, hogy milyen léptékű büntetést kaphat a 22 éves légiós, aki az Eintracht ellen 2:0-ra megnyert finálé második gólját szerezte. Szoboszlai kapcsán időközben felerősödtek a távozásáról szóló hírek. Az eligazolására már többször is utaló játékos szerződése 2026-ig szól Lipcsében, egy záradék értelmében pedig 70 millió euró a kivásárlási ára, ezt július közepéig lehet érvényesíteni. Az angol Newcastle már többször is küldött megfigyelőt miatta a Leipzig meccseire.

Nyitókép: Uruguay a sok favorit kihullásával egyre esélyesebb gárdának tűnik az argentínai tornán (Fotó: Getty Images)