2024. április 25., csütörtök
FÉRFI EURÓPA-KUPA

Európai trófea huszonkét év után

A férfi Európa-kupa döntőjének második mérkőzésén a Vojvodina nemcsak megőrizte az első találkozón kiharcolt hétgólos előnyét, de két találattal le is győzte a Nærbø együttesét, így 22 év után újabb európai trófeát ünnepelhet a szerbiai kézilabdázás. A kupagyőztes soraiban a 11 védést bemutató Fran Lučin, a mérkőzés legjobbjának megválasztott, hétgólos Barys Pukhouski és a hat találatig jutó Aziz Aidi remekelt leginkább, de az egész csapat kivette a részét a munkából.

– Egy fantasztikus együttest sikerült nemcsak hazai pályán, de idegenben is legyőznünk, megmutattuk, mire is vagyunk képesek, és mennyi lehetőség rejlik a csapatban. Egész idényben ezért dolgoztunk, ugyanakkor itt nem szeretnénk megállni, a következő években egyértelműen a BL lesz a cél – nyilatkozta a norvégiai találkozót követően Boris Rojević, a Vojvodina vezetőedzője.

A Vojvodina csapata (Fotó: Beta/AP)

A Vojvodina csapata (Fotó: Beta/AP)

A székvárosiakat megelőzően legutóbb 2001-ben diadalmaskodott szerb csapat az európai kupaporondon, akkor a kátyi Jugović nyert Challenge-kupát.

Férfi Európa-kupa, döntő: Nærbø–Vojvodina 23:25 (a párharcot a Vojvodina nyerte meg kettős győzelemmel, 55:46-os összesítéssel).

Nyitókép: A Vojvodina csapata (Fotó: Beta/AP)