2024. április 19., péntek
U17-ES EB

A végén a németek…

Fordulatos tizenegyespárbajban nyerte meg a Magyarországon rendezett korosztályos Európa-bajnokságot Németország együttese, amely péntek este a budapesti Hudegkuti Nándor Stadionban Franciaországot múlta felül. A találkozón a franciák veszélyeztettek jóval többet, de a szervezett németek állták a sarat, így jöhettek a büntetők. Itt is a franciák kezdtek, méghozzá tökéletesen, míg az első német rúgó, Darvich azonnal hibázott, Argney kapus védett, így egy sor eredményes kétoldali kísérlet után az ötödik francia, Sylla a trófeáért állt oda lőni. Schmitt azonban megállította a középre tartó játékszert, így Brunner az ötödik körben egyenlíthetett, a hatodik körben pedig már fordult a kocka: Bouabre zsinórban a második hibázó franciaként a kapufára lőtt, így Ouedraogo értékesített tizenegyese már a német fiúk diadalát jelentette.

Ünnepelnek a német fiúk (Fotó: UEFA)

Ünnepelnek a német fiúk (Fotó: UEFA)

Az argentínai U20-as világbajnokságon a házigazda Nigéria elleni kiesése után újabb hatalmas meglepetés született, hiszen a negyeddöntőben Izrael egy három gólt, majd ezt követően két kihagyott izraeli büntetőt hozó hosszabbításban legyőzte a topfavorit Brazíliát.

U17-es Eb, döntő: Németország–Franciaország 0:0, tizenegyesekkel 5:4. U20-as vb, negyeddöntő: Izrael–Brazília 1:1, h. u. 3:2, Olaszország–Kolumbia 3:1.

Nyitókép: Ünnepelnek a német fiúk (Fotó: UEFA)