2024. március 19., kedd

Lazarevac utcái újra tele a kábítószerárusok képével és adataival

„Tíz éve a város egyik fő kokain és heroin ellátója", „Biztonsági őrként dolgozik az éjjeli klubokban és kábítószert árul a gyerekeinknek" – ehhez hasonló üzeneteket hordozó plakátok lepték el Lazarevac utcáit, melyeken fényképek, személyes adatok is szerepelnek. A Blic napilap állítása szerint a plakátakció mögött a Szent Száva Egyesület áll, az a szervezet, mely évek óta a nyilvánosság erejével élve harcol a kábítószerterjesztés, és -kereskedelem ellen.

A plakátokat az éj leple alatt helyezték ki a város különböző pontjain, villanykarókon, állomásoknál, méghozzá a dílerek fényképével és olyan adatokkal, hogy mely narkotikumot árusítják, hol dolgoznak, hol laknak, mikor ítélték őket el...
A lazarevaci narkódílerek névsorán 13 új név is szerepel. Az egyesület több éve működik, és állításuk szerint a községben kétségbeejtő méreteket öltött a kokain terjesztése.
A helybeli ügyészség szerint az állítólagos kábítószerterjesztők ügyében a belgrádi Felső Ügyészség az illetékes, ugyanakkor óva int, hogy a személyes adatok nyilvánossá tétele törvénybe ütköző cselekedet.

Nyitókép: Blic