2024. március 19., kedd

Termálvízzel töltik fel a csúszdás medencét

Adán június derekán nyílik meg a strandfürdő a fürdőzők számára

Az adai strandfürdőt működtető Adica üdültetési közvállalatban abban bíznak, hogy a szeszélyes májusi időjárás után kedvezőbben alakul a helyzet, és június derekán megnyithatják a fürdőzők számára a létesítményt. Juhász Tibor, az Adica közvállalat igazgatója elmondta, hogy már töltik fel vízzel a medencéket, a fertőtlenítéseket és a javítások nagy részét elvégezték, már csak az időjárástól függ, hogy mikor nyitják meg a strandfürdőt, és mikor kezdődhet meg a nyári fürdőidény a kültéri medencékben is. Kiemelte, hogy a wellnessközpontba jegyet váltó vendégek egy elektronikus karkötővel bérmentesen látogathatják a strandfürdőt is, ahova egyébként a belépőjegyek az idén tíz százalékkal kerülnek többe, mint tavaly.

– A fürdőidényre egy nagyobb horderejű újdonsággal is készülünk, hiszen termálvízzel töltjük fel a csúszdás medencét, amelyben egész éven át 30 Celsius-fokos gyógyvíz lesz, és nyaranta fürödhetnek benne a strandfürdőbe érkező vendégek – magyarázta Juhász Tibor. – A medence köré padlófűtést szerelünk, és egy folyosón keresztül összekötjük a wellnessközponttal. Ez azért lesz érdekes a wellness vendégeinek, mert szeptembertől júniusig, amikor zárva tart a strandfürdő, ők továbbra is használhatják a medencét. Hiszen a wellnessből egy padlófűtéses alagúton keresztül átmehetnek a fűtött, ballonnal lefedett medencébe. A ballont túlnyomásos levegővel fogjuk fenntartani, és aki úszni vágyik, az megteheti a medencében, ahol valószínűleg ősztől tornaórákat is tartanak az iskolás gyerekeknek. A medencét termálvízzel töltjük fel, ezért egész évben használható lesz, így borúsabb és hűvösebb nyári napokon is. A wellnessközpont megépítése után ez egy újabb jelentős fejlesztés, amivel bővítjük a wellness fogadóképességét, valamint az újításnak örülni fognak a nyitott medencéket látogató fürdőzők is. A beruházás 33 millió dinárba kerül, amit az Adica közvállalat az idegenforgalmi minisztériumtól nyert 8 millió dináros pályázati támogatásból biztosított, illetve Ada község önkormányzata önerőből 25 millió dinárral járult hozzá. A beruházás a tervek szerint június végére befejeződik, amikor is üzembe helyezzük a csúszdás medencét. A csúszdák a helyükön maradnak, és a nyáron üzemelni fognak, de ősszel, amint rákerül a medencére a ballon, leszereljük a csúszdák alsó részét – nyilatkozta az igazgató.

A fürdőidényre készülve kisebb javításokat is végeztek a strandfürdőben. Az igazgató elmondta, hogy nagyon ráfért már az olimpiai medence és a lelátó közötti szakaszra a járólapok felújítása, mert a fürdővíz és az intenzív használat miatt sok lap tönkrement és cserére szorult. Ezt a javítási munkát a napokban befejezik. A nyár folyamán továbbra is három vendéglő működik majd a strandfürdő területén. A strandfürdőben június végétől úszóiskolát is szerveznek a gyerekeknek. Emellett szombat esténként a fiataloknak zenés rendezvényeket tartanak a nagy teraszon, ahol június 3-án lesz nyitóbulit. A strandfürdőbe a belépődíjak az idén tíz százalékkal többe kerülnek, mint tavaly. A napijegy a felnőtteknek 400 dinár, a nyugdíjasoknak és a gyerekeknek 300 dinár. 

Nyitókép: Csincsik Zsolt felvétele