2024. március 19., kedd

Újra fogadja a lakosokat az államelnök

Csak egységesen teremthetünk olyan jövőt, amelyben jobb élete lesz a népünknek – fogalmazott Aleksandar Vučić az Instagram profilján közzétett videójában tegnap. A szerb államfő az ellenzék által ötödik alkalommal megszervezett belgrádi tüntetésre reagált bejegyzésében. Majd ma újabb bejegyzést tett közzé, amelyben bejelentette: folytatja a szerbiai községek látogatását, és újra fogadja a lakosokat az elnöki kabinett. „Halljuk a gondjaikat és problémáikat, amelyeket együtt oldunk meg” – írta Vučić.

Bejegyzéseiben kiemelte: eljött az idő, hogy „demokratikus előnyöket formáljunk a különbözőségekből, és egységesen lépjünk fel az ország előrehaladásáért és a fejlődéséért”. Vučić ennek kulcsát az infláció nyolc százalék alá való csökkentésében látja, valamint az életszínvonal növelésében. Csak egységesen tudunk szembe nézni a komoly problémákkal – utalt többek között a koszovói helyzetre a szerb államfő.

Az ellenzék tiltakozására más államvezetők mellett Ana Brnabić kományfő is reagált. Értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a tüntetők tegnap este jelképesen felakasztották a szerb államelnököt. A tiltakozó tömeg ugyanis egy bábut függesztett ki az est folyamán, ezzel követelve Vučić távozását. A kormányfő szerint: „Különbözik a jövőképetek, ez rendben van. De akasztás, amikor erőszak ellen tüntettek? Hogyan magyarázzuk el ezeket a fotókat a gyermekeinknek?”.

Mint ahogyan arról beszámoltunk, tegnap este ötödik alkalommal szervezték meg a Szerbia az erőszak ellen elnevezésű tiltakozást.

Nyitókép: Aleksandar Vučić (Fotó: Beta)