2024. április 25., csütörtök

Nyár, strand, Reki

Készül a nyitásra a bácskossuthfalvi fürdőkomplexum

Amennyiben az időjárási körülmények lehetővé teszik, június 12-én startol a nyári szezon a bácskossuthfalvi Rekreációs Központban, közkedvelt nevén a Rekiben. A látogatókat az eddigi években megszokott hűsölési lehetőségekkel várják, a legújabb 130 centiméter mélységű, különféle vízi játékokra alkalmas méretes medencével, az úszásra lehetőséget adó mély medencével, az 50–90 centiméter mély gyermekmedencével és a 90 centiméter mély wellnessmedencével. Jelenleg is zajlanak az utolsó simítások a kezdéshez, a belépőjegyek ára pedig az elmúlt évhez képest változatlan – tudtuk meg Kucor Róbert igazgatótól.

– Fokozatosan igyekszünk felkészülni a nyitásra. Az előírások szerinti vízmintavétel maradt még hátra a nagyobb lépések közül. Az idén több kisebb, kevésbé látványos, de annál fontosabb munkálatot végeztünk el. A sétány térköveit újraraktuk, a tisztító meszelések jelenleg is zajlanak. A nagyterasz karbantartását ejtettük meg, illetve folyamatban van a legújabb medencénk UV-lámpával történő kivilágítása, ami antibakteriális hatású, és ennek köszönhetően bizonyos mértékben kevesebb vegyszert kell használunk. Egyébként mindent megteszünk, hogy a víz minősége tökéletes legyen. Erre vonatkozóan szigorú szabályok is vonatkoznak ránk, amit az illetékes hatóság folyamatosan és rendkívül szigorúan ellenőriz – nyilatkozta Kucor Róbert, aki arról is szólt, hogy a belépőáraik változatlanok.

A sétány térköveit újrarakták, a tisztító meszelések jelenleg is zajlanak (Herceg Elizabetta felvétele)

A sétány térköveit újrarakták, a tisztító meszelések jelenleg is zajlanak (Herceg Elizabetta felvétele)

– Az elmúlt évek gyakorlatával összhangban kedvezményben részesülnek a falubeliek, az ezt igazoló kártyát a Teleházban tudják kiváltani díjtalanul a lakcímre vonatkozó adatok igazolásával, azaz az igazolvány vagy a kivonatának felmutatásával. Így a helyi nyugdíjasoknak és gyerekeknek 150 dinárba kerül a belépő, a felnőtteknek 200 dinár, ötéves korig ingyenes. A vidéki gyermekek és nyugdíjasok 300 dinárért csobbanhatnak, a felnőttek 400 dinárért. Lehetőség van havi bérlet kiváltására is. A konyhát az előző évben bevált gyakorlat szerint idén is bajmoki bérlőink üzemeltetik, de várhatóan ezúttal sem marad el a változatos és bőséges étel-ital kínálat. A nyitvatartás a már korábbi években megszokott szerint alakul, 10 és 19 óra között – hallhattuk.

– Az idén is szeretnénk a kedvező időjárási körülményeket figyelve hétköznaponként esti fürdőzéseket szervezni, az erről és más újdonságról szóló értesítést az interneten, a Reki Facebook-oldalán tesszük közzé. Hétvégenként az ifjúságunknak kedvezünk diszkóalkalmakkal. A szezonnyitó bulit június 17-ére tervezzünk, amikor is a füves területen felállított színpadról hazai és külföldi DJ-k szórakoztatják a fiatalokat – tette hozzá a rekreációs komplexum igazgatója, aki azon tervekről is szót ejtett, hogy az előttünk álló időszakban szeretnék új gyermekjátékokkal is bővíteni a szórakozási lehetőségeket, illetve a népszerű akvafitneszedzésekkel tervezik tartalmasabbá tenni a kikapcsolódni vágyók idejét. A fürdő területén 200 dinár értékben lehet majd nyugágyat is bérelni, a fürdőzők ennek az összegnek bizonyos részét visszakapják, miután visszavitték a fekvőalkalmatosságot a raktárba.

Herceg Elizabetta felvétele

Herceg Elizabetta felvétele

– A járványhelyzet az idegenforgalom több területére is hatással volt, és mivel a külföldi utazások korlátozva voltak, ez a mi látogatottságunkra pozitívan hatott. A múlt évünk már picit gyengébbre sikerült, de úgy gondolom, ehhez hozzájárult az is, hogy több napon át tartó extrém magas hőmérsékletek kínoztak bennünket, és az emberek nem nagy lelkesedéssel mozdultak ki otthonukból. Egyébként hétköznaponként átlagosan 300–400 látogatóval számolunk, hétvégénként pedig 1000–1500 fürdőző érkezik a Rekibe – mondta végül Kucor Róbert.

Nyitókép: Idénynyitás előtt több kisebb, kevésbé látványos, de annál fontosabb munkálatot végeztek el (Herceg Elizabetta felvétele)