2024. április 25., csütörtök

Kerékpártúra a városon át

Az Újvidéki Kerékpáros Kezdeményezés a kerékpározás világnapját közös kerékpártúrával ünnepli meg június 3-án.

Az idén is tömegesnek ígérkező eseményt a gyermekek közlekedésbiztonságáról szóló, oktató és szórakoztató jellegű műhelymunkákkal fogják színesíteni. A szervezők felszólítják az érdeklődő szülőket és gyerekeket, hogy az említett napon 11 órakor a Limáni parkban csatlakozzanak a kerékpározás világnapjának megünnepléséhez. Innen indulnak körtúrára csoportosan a Népfront és az Ivo Andrić utcán, a Lázár cár és a Felszabadulás sugárutakon keresztül a Karađorđe stadion mellett elhaladva egészen a SPENS előtti térig. A gyermekeket itt szórakoztató és oktató jellegű műhelymunkák várják, amelyeken megismerhetik azokat a közlekedési szabályokat, amelyeket minden bringázónak ismernie kell. Emellett azt is megtanulhatják, hogyan készülhetnek fel a biztonságos bringázásra, és hogyan kell viselkedniük az útkereszteződéseken.

A túrázást követően a szervezők villogókat, fényvisszaverő szalagokat, oktató jellegű brosúrákat, gyümölcsöket és üdítőket osztogatnak majd.

Az eseményt az IDEA üzletlánccal és Hollandia belgrádi nagykövetségével közösen szervezik meg.

Nyitókép: Az Újvidéki Kerékpáros Kezdeményezés szervezi meg minden hónap utolsó péntekén a Kritikus tömeg elnevezésű túrasorozatot (Fotó: Diósi Árpád felvétele)