2024. április 25., csütörtök

Sok fellépő, színvonalas produkciók

Évadzárót tartottak az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben

Vasárnap tartották meg az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör 32. évadát záró műsorát. A dupla teltházas műsor során a szakcsoportok előadásában a 2022/2023-as évad legsikeresebb produkcióit láthatta a közönség, amelyekkel sikerrel képviselték egyesületüket és városukat a különféle fellépéseken, versenyeken, megmérettetéseken és szemléken.

– A műsorban a Petőfi kultúrkör minden tagja fellépett, mintegy 230 gyermek és felnőtt mutatta be azt, amit az elmúlt hónapok során elsajátított. Felléptek a kultúrkör fiatal népdalénekesei, a modern táncosok öt korosztálya, a Kenderkóc gyermekcsoport, a Dúdoló énekegyüttes, a Botra férfikórus, illetve a Kópé, a Csicsóka, a Csibész, a Kisbekecs és a Kiscimbora táncegyüttesek. Elégedettek vagyunk, hiszen sok tagunk van, illetve nagyon sok versenyről díjjal, éremmel, elismerésekkel tértünk haza. A rendezvény az óbecsei önkormányzat, a budapesti Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a helyi Kaktusz virágüzlet támogatásával jött létre, de a Petőfi kultúrkör munkáját ebben az évadban a Csoóri Sándor Alap, a Nemzeti Kulturális Alap, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, valamint a Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság is támogatta. Köszönet és hála minden támogatónknak, hogy munkánkat elismerik és támogatják – mondta Ricz Róbert, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör elnöke.

A kultúrkör modern tánccsoportjai is színpadra léptek (Fotó: Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör)

A kultúrkör modern tánccsoportjai is színpadra léptek (Fotó: Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör)

A kultúrkörben működő szakcsoportokat Tót Kása Piroska, Gál Noémi, Kovács Franciska, Cseszák Korcsik Anikó, Varnyú Kinga, Kisimre Szerda Anna, Horvát Sárkány Krisztina, Lénárt Zsófia, Szerda András és Cseszák Balázs vezeti. A mintegy másfél órás műsor végén a kultúrkör elnöke egy-egy virágcsokorral köszönte meg a csoportvezetők munkáját.

Nyitókép: A kultúrkör modern tánccsoportjai is színpadra léptek (Fotó: Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör)