2024. április 24., szerda

Fizetős parkolás a Strandnál

Vontatottan indul a fürdési idény Újvidéken

Hétfőn is, és vasárnap is borulás és heves záporok lehetetlenítették el a strandolást a székvárosi fürdőhelyen, ettől függetlenül azonban az idény már javában tart. A belépőjegyeket már nagyjából két hete megfizettetik, noha májusban alig volt pár olyan nap, amelyik az évszakhoz illően napos és meleg volt. Hamarosan a fürdőhely körüli parkolóhelyeket is fizetőssé teszik, ezeken a parkolókon csak strandidényben kell fizetni a parkolásért.

A városi útügyi igazgatóság dönt a megfizettetés kezdetéről, az idén június 1-ben állapították meg ezt a dátumot. Az idényjellegű változás 800 parkolóhelyet érint, a legnagyobb parkoló itt a Fruška gora utca végében lévő erdőcskében van. A megfizettetés reggel 7 és 21 óra között történik minden nap, az említett erdőcskén kívül csütörtöktől fizetni kell majd a Stefan despota sugárút közeli szakaszán, a Mostogradnja előtti platón, és a Szabadság híd alatti parkolókon is. A napijegy ára az idén is 35 dinár, a 8213-as számra elküldött, az autó rendszámát tartalmazó SMS-sel is fizethetünk.

Szeli Balázs felvétele

Szeli Balázs felvétele

A strandbelépőjegyek ára sem változott a tavalyihoz képest, 50 dinárba kerül. A fürdőhely reggel 8 és éjfél között várja látogatóit. n szb

Nyitókép: Szeli Balázs felvétele