2024. április 27., szombat
NŐI SZUPERLIGA – RÁJÁTSZÁS

Harmadik a TSC női csapata

Magyarkanizsa: TSC–Sloga 5:2 (1:2)

Magyarkanizsai pálya, 70 néző, vezette: Stoiljković (Újvidék). Góllövők: Belovan a 15., és a 74., Marjanović az 51., Vujadinović a 77., Đurđevac a 85., illetve Barjaktarović a 8., Milić (11-esből) a 31. percben.

TSC: A. Vesić, Kecman (M. Vesić), Jovanović, Magovčević, Marjanović, Szilusi, Drobnjak, Đurđevac (Krivokapić), Belovan, Vujadinović, Andrić (Božić).
Sloga: Sipetić, Milovanović (Radinović), Blagojević, Medić, Milić, Popović, Zlatanović, Gajević (Batočanin), Trutić, Paunović, Barjaktarović.

A 3. helyről döntő találkozót a vendégek kezdték jobban, a 8. percben ugyanis Barjaktarović lapos lövése Vesić kapujának bal alsó sarkában kötött ki. A bekapott gól után a magyarkanizsaiak gyorsan rendezték soraikat, és a hazai nézők a 15. percben már az egyenlítésnek örülhettek, Đurđevac remek átadását egy finom mozdulattal Belovan váltotta gólra. Félórai játékot követően azután a hazai védelem ismét hibázott, Magovčević ugyanis büntetőt vétett, a jogosan megítélt 11-est pedig Milić magabiztosan értékesítette.

A magyarkanizsai lányok bajnoki bronzérmesek

A magyarkanizsai lányok bajnoki bronzérmesek

Szünet után a kék-fehéreknek gyorsan sikerült kiegyenlíteni, egyik legjobbjuk, Marjanović előbb kicselezett több játékost is, majd 25 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Ezt követően húsz percig nem sok esemény történt a pályán, majd a hajrában beindultak a TSC lányai, és széleken vezetett támadások után eldöntötték a három pont sorsát:  a 74. percben Božić beadása után Belovan lőtt laposan a hálóba, három perc múlva pedig Jovanović beívelését Vujadinović fejelte a rövid sarokba. A 84. percben Belovan fejesét a felső léc még megállította, a következő percben viszont Đurđevac már pontosabban célzott, és beállította az 5:2-es végeredményt. Az utolsó fordulóban aratott győzelemnek köszönhetően a magyarkanizsaiak feljöttek a táblázat 3. helyére, ami a Tisza menti klub történetében az eddigi legnagyobb sikernek számít. A szombat délutáni találkozót egyébként egy kisebb ünnepség előzte meg, melynek keretében az ünnepélyes kezdőrúgást a klub legidősebb szurkolója, a 86 éves Krizsán László végezte el, a hazai klub vezetői pedig elbúcsúztatták az aktív labdarúgástól visszavonuló egykori játékosukat, Nikolina Jelačát.

A 6. forduló: TSC–Sloga 5:2, Spartacus–Crvena zvezda 1:1.

1. Spartacus

20

17

2

1

110:5

53

2. Crvena zvezda

20

17

2

1

63:11

53

3. TSC

20

7

2

11

32:53

23

4. Sloga

20

7

1

12

23:47

22

Nyitókép: A magyarkanizsai lányok bajnoki bronzérmesek