2024. március 29., péntek

Hetvenöt iskolába érkezett bombariadó

A Belügyminisztérium közleményt tett közzé az újvidéki és más városokban lévő iskolákban történt bombariadókkal kapcsolatban. Ebben azt írták, a hatóságok illetékesei a terepre vonultak, miután bejelentések érkeztek arról, hogy Szerbia területén számos iskolában robbanószerkezeteket helyezték el. Hozzátették, végrehajtották a hatáskörükbe tartozó intézkedéseket, közölte a 021.rs hírportál.

A tárca emlékeztet arra, hogy május nyolcadika óta növelték a rendőri jelenlétet az általános és középiskolában, és azok környékén.

– A Belügyminisztérium tagjai nap mint nap ügyelnek a polgárok biztonságára és az illetékes ügyészségekkel együttműködve azon dolgoznak, hogy fény derüljön az iskolai bombariadókkal kapcsolatos bejelentésekre – zárul a közlemény.

Sajtóértesülések szerint hétfőn délelőtt kilenc óráig hetvenöt iskolából érkezett bombariadóról szóló bejelentés. A Szerbiai RTV úgy tudja, a többi között Belgrádban, Nišben, Čačakon, Novi Pazarban, Újvidéken, Szabadkán és Apatinbanban is bombariadó volt.

A gyerekeket evakuálták az iskolákból. A Belügyminisztérium tagjai elvégezték a szükséges ellenőrzéseket annak érdekében, hogy kiderüljön, hamisak voltak-e a bejelentések.

Amint arról korábban hírt adtunk, több szabadkai és újvidéki általános iskolába is fenyegető üzenetek érkeztek.

Nyitókép: Az újvidéki József Attila Általános Iskolát sem kerülte el a bombariadó (Fotó: Ótos András)