2024. április 20., szombat

Bombariadó több általános iskolában

Nem engedték be ma reggel a gyerekeket több szabadkai általános iskola épületébe, mert bombával fenyegető üzenet érkezett az intézményekbe – közli a Pannon RTV.

Arról írtak, hogy jelenleg hat általános iskolában van bombariadó, többek között a Majsai Úti Általános Iskolában és a Sonja Marinković Általános Iskolában.

A Majsai Úti Általános Iskolában a gyerekek az iskolaudvaron tartózkodnak, várják, hogy megtartják-e a délelőtti tanítást. Itt már zajlik az épület átvizsgálása.

A szerb belügyminisztérium közben arról számolt be, hogy Szerbia több városában is érkeztek hasonló fenyegető üzenetek oktatási intézményekbe. 

Néhány újvidéki általános iskolából is bombát jelentettek a hatóságoknak, áll a 021.rs tudósításában. Több esetben már bebizonyosodott, hogy ismét hamis bejelentésről van szó. Egyebek mellett az Első Vajdasági Brigád Általános Iskolából, a Telep lakókerületben lévő József Attila Általános Iskolából valamint a Vasa Stajić Általános Iskolából is elhelyezett bombáról kaptak bejelentést. Ezek mellett, nem hivatalos információk szerint a Đorđe Natošević, Dušan Radović és a Svetozar Toza Marković általános iskolákból is bombát jelentettek.

A bombariadók a múlt hét elején kezdődtek. Minden esetben bebizonyosodott, hogy hamis bejelentésekről volt szó.

Nyitókép: Unsplash