2024. március 29., péntek

Visszatér a legendás zenei vetélkedő

16 év szünet után, május 30-tól, keddtől visszatér a rádióba a legendás komolyzenei vetélkedő, a Ki nyer ma?. A műsor a Bartók Rádió Muzsikáló reggel című műsorában lesz majd hallható – írja a Blikk.

A műsor eredetileg 1969 és 2007 között futott naponta a Kossuth Rádión. Az adásokat eleinte a budapesti Hungária Kávéházból, majd később az Astoria Szálló halljából sugározták. Az akkoriban a Déli Krónika után jelentkező műsorban összesen 9725 alkalommal csendült fel a Tamássy Zdenkó Erkel Ferenc-díjas zeneszerző komponálta szignál, valamint a „Játék és muzsika tíz percben” szlogen. Czigány György mellett az évtizedek során olyan hírességek vezették a vetélkedőt, mint Antal Imre, Zsoldos Péter vagy a Bartók Rádióban jelenleg is szerkesztő-műsorvezetőként dolgozó Némethy Attila.

Ifjabb Bazsinka József és Bolla Milán lesznek majd a játékvezetők, a játékban három rövid kérdés elhangzása után csendülnek fel a rövid zenerészletek, majd a válaszadás következik. A játékban az nyer, aki a három feltett kérdésre helyes választ ad. Amennyiben viszont ezek közül egyre nem tudja a választ, akkor számára a játékvezetők még egy pótkérdést is feltesznek, amire viszont pontos választ kell adnia.