2024. április 26., péntek

Požegára és Noćajra kerültek a traktorok

Az Újvidéki Vásár látogatói az idén is értékes nyereményjátékban vehettek részt, ha a Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításra megváltott belépőjegy mellé járó szelvényeket kitöltötték és bedobták a szerencsedobozba. A nyereményeket csütörtök délután sorsolták ki, a nyertesek pénteken délelőtt vehették át őket.

Az Ozduman vetőgép, az MBV vállalat ajándéka az újvidéki Todor Marković tulajdonába került.

A BADILLI permetezőt, amely szintén az MBV vállalat ajándéka, a törökbecsei Radoslav Kovačev vihette haza. Az Agropanonka jóvoltából felajánlott HMS-A 1000 műtrágyaszóró gazdája a bavaništei Vaso Ćurčić lett.

– Az egész család mezőgazdasággal foglalkozik, így nagyon jó kézbe került az eszköz. Az Agropanonkatól két traktorom is van, jó a tapasztalatom a márkával. Amint az idő megengedi, hozzáfogunk a munkához. Minden évben részt veszek a nyereményjátékon, de eddig semmit sem nyertem – mondta Ćurčić.

Az Agropanonka által forgalmazott Belarus 820 típusú traktor szerencsés nyertese Nikola Stevanović Tvrdićiből, Požega községből. Stevanović családja földműveléssel és állattenyésztéssel foglalkozik.

 –Tíz éve járok a Kiállításra, minden évben kitöltöm a szelvényt, most végre nekem is kedvezett a szerencse. A traktort megtartom, ez lesz az első saját munkagépem. Nagy segítségemre lesz majd a földeken – emelte ki a nyertes.

A KITE d. o. o. ajándéka, a John Deere 5045D típusú traktor Miroslav Tojić noćaji gazdálkodóhoz került.

– A traktor, amit nyertünk nagyban megkönnyíti majd a munkánkat. Jól ismerjük a John Deere márkát, egy kombájnunk is van a gyártótól. Hihetetlenül örülünk a nyereménynek, egyelőre még fel sem fogtuk, hogy a miénk –  mondta Tojić, aki a kulcs átvétele után hazavezette a gépet.

Nyitókép: Dávid Csilla felvétele