2024. április 25., csütörtök

Ne rongáljuk a virágágyásokat!

A Városi Kertészet közvállalat értesíti a polgárokat, hogy a város több pontján folyamatban van 100 ezer egynyári virág ültetése. A Modena utcában rendezik a virágágyásokat, a városi parkokban, a sétányon, a Péterváradi vár területein, a vasútállomás előtti téren, a Strandon pedig a kandelábereket rendezik, azaz virágokkal díszítik. Ezek szebbé teszik a város tereit és utcáit.

A vállalat munkásai a napokban az Újtelep és a Heréskert városrészek közt elterülő, új parkban a virágágyásokat megrongálva találták, hiányzik belőlük több virágpalánta.

– Sajnos egyeseknek bevált szokása, hogy „kiszolgálják” magukat virágokkal, a város más pontjain is tetten érhető az ilyen viselkedés – emlékeztetnek a közvállalatból. Illetékeseik arra kérik a polgárokat, hogy ne tegyenek kárt az utcákat, parkokat és tereket díszítő, virágokkal borított felületekben. Felszólítják a polgárokat, hogy látogassanak el a Mladen Leskovac utca 1.-ben található melegágyba, ahol megvehetik a virágágyásokban is látható virágokat.

A vállalat kertészei szívesen megosztják velük a virágneveléssel, valamint kertjeik és balkonjaik szépítésével kapcsolatos tapasztalataikat, és természetesen tanácsokkal is szolgálnak.

Nyitókép: Dávid Csilla felvétele