2024. április 25., csütörtök

Virágzik a Nefelejcs

A Községi Női Fórum kézimunkacsoportja a pünkösd ünnepére készül

Legutóbb április végén tartott műhelymunkát a Nefelejcs kézimunkacsoport, amelyen csaknem százan vettek részt. Vajdaság egész területéről érkeztek asszonyok Topolyára, és kétféle technikával alkottak, ezúttal a tűfokos hímzés és a száraz nemezelés szerepelt terítéken. Volt, aki tanított és volt, aki számára új volt ez a két technika. A találkozóra reggelivel várták az érkezőket, és közös ebéddel zárult a munka.

A Nefelejcs csoport elnöke, Frindik Rózsa azt is elmondta, hogy sok programot szerveznek, és az idén ünneplik fennállásuk ötvenedik évfordulóját, őszre tervezik megszervezni a jubileumi ünnepséget, de addig ők is elmennek azokra a teadélutánokra, amelyekre meghívást kapnak a környező települések csoporjaitól. Különböző kiállításokon is bemutatkoznak, és a májusi tóparti nagytakarításból is kivették részüket. Legközelebb hétfőn, Pünkösdölés a Tájházban címmel szerveznek programot a gyerekeknek, a pünkösdi hagyományok felújításával, autetikus környezetben. A program 9 órakor kezdődik.

– Sokrétű a tevékenységünk, közösségi munkát végzünk, részt vettünk a MIRK-en, most is készülünk a kiállításra, de a legkisebbek számára is több hagyományokat éltető rendezvényt szervezünk az év folyamán. Fő feladatom a szervezés, így sajnos a kézimunkázás egy kicsit háttérbe szorul, de öröm számomra minden sikeres rendezvényünk – mondta az elnök asszony, majd hangsúlyozta, hogy pünkösdhétfőn a tájház udvarán várják az óvodásokat, akik számára ügyességi játékokat szerveznek, és végül megválasztják a pünkösdi királyt és királylányt. A Kodály Zoltán MMK ovis csoportja is bemutatkozik tánccal és alkalmi dalcsokorral. A szorgos asszonyoknak köszönhetően a megvendégelés sem marad el.

Nyitókép: Frindik Rózsa, a Nefelejcs kézimunkacsoport elnöke (Herceg Elizabetta felvétele)