2024. április 20., szombat
KAJAK-KENU

Szerény szerb keret az Eb-re

A Szerb Kajak-Kenu Szövetség kijelölte a június 21. és 24. között Krakkóban esedékes Európa-játékokon résztvevő válogatott keretét, a tájékoztatás szerint a szerb kupán és a szegedi világkupán elért eredmények mellett a müncheni Eb-n megszerzett kvóták számítottak mérvadónak. Az esemény a sprintszámokban egyben Európa-bajnokság is, azzal, hogy a pálya rövidsége miatt (nem éri el az 1000 métert) csak a rövidebb távokon, azaz 200 és 500 méteren bonyolítják le a versenyeket. A nőknél négytagú küldöttség utazik Lengyelországba, míg az erősebb nem csapatát heten alkotják. A válogatottat edzőként ezúttal Simo Boltić, Antun Novaković és Đurica Levnajić kíséri. Előzetes információk szerint 25 ország mintegy 350 kajakosát várják a szervezők.

A szerb válogatott Eb-kerete, férfiak, 200 m, K1: Marko Dragosavljević. 500 m, K1: Dragosavljević. K2: Holpert Ervin/Dragosavljević. K4: Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Stefan Vrdoljak, Vladimir Torubarov. Nők, 200 m, K1: Milica Novaković. C1: Tijana Arsić. 500 m, K1: Novaković. K2: Marija Dostanić/Bedőcs Krisztina. Vegyes, 200 m, K2: Dostanić, Bojan Zdelar.

A hölgyek közül egyedül Milica Novaković áll rajthoz két számban

A hölgyek közül egyedül Milica Novaković áll rajthoz két számban

Huszonkét magyar indul Poznanban

A magyar férfiválogatott egyelőre a péntektől vasárnapig esedékes poznani világkupára összpontosít, Hüttner Csaba szövetségi kapitány 22 versenyzőre számít az eseményen. A női kajakos számokban ezúttal nem lesz magyar versenyző, a nyári világversenyeken való indulás szempontjából számukra a múlt hétvégi szolnoki, illetve a június közepén esedékes szegedi válogató eredményei fontosak, így a női szakág inkább ezekre fókuszál majd. A lengyel városban 39 ország sportolói szállnak vízre.

A magyar válogatott világkupa kerete, kajak, 200 m, K1: Birkás Balázs és Kovács Márk. 500 m, K1: Radics Krisztián és Hidvégi Hunor. K2: Kurucz Levente/Balogh Gergely és Vajda Bence/Szántói-Szabó Tamás. 1000 m, K1: Kopasz Bálint és Varga Ádám. Kenu, férfiak, 500 m, C1: Adolf Balázs. C2: Korisánszky Dávid/Fekete Ádám és Kollár Kristóf/Fejes Dániel. 1000 m, C1: Adolf. Nők, 200 m, C1: Takács Kincső és Balla Virág. C2: Opavszky Réka/Gönczöl Laura. 500 m, C1: Kisbán Zsófia. C2: Bragato Giada/Nagy Bianka és Opavszky/Gönczöl. 5000 m, C1: Kisbán.