2024. április 26., péntek

Óvodások világa

A bácsföldvári Kockácska óvoda értékes sport- és didaktikai felszerelést kapott

Az óbecsei önkormányzat 100 ezer dináros támogatásának köszönhetően a múlt hét második felében értékes sport- és didaktikai eszközökkel gazdagodott az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény bácsföldvári óvodája, a Kockácska óvoda. Az új eszközök amellett, hogy hozzájárulnak a gyermekek intézményben töltött hasznos időtöltéséhez, a mozgás és a fizikai aktivitás fejlesztését szolgálják.

– A szülők kezdeményezésére számos akciót megvalósítottunk az elmúlt időszakban, és ezek a közös akciók továbbra is folytatódnak. Olyan sporteszközöket szerettünk volna beszerezni, amelyeket bent is, de kint a szabadban is lehet használni. A gyermekek mozgásának és fejlődésének fejlesztésében rendkívül fontosak a fizikai aktivitások, így ezek az eszközök nagyon sokat jelentenek a számunkra – mondta Tijana Jeftić, a bácsföldvári Kockácska óvoda főóvónője.

A gyerekek többek között csúszdát, kosárlabdához szükséges felszerelést és labdákat is kaptak, továbbá olyan sporteszközöket, amelyek segítik a motorikus képesség fejlesztését. Tatjana Mitić, az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatónője elmondta, hogy ez az adomány nagyon sokat jelent az intézmény számára.

– A helyi önkormányzat támogatásával szeretnénk egy helyiséget úgy átalakítani, hogy ott az irodalom kerüljön előtérbe. Ide a tervek szerint különféle képeskönyvek, szakirodalmi kiadványok és enciklopédiák kerülnek majd, amelyek hozzájárulnak a beszédfejlesztéshez, és növelik a gyermekek könyvek iránti szeretetét. Ez most még csak a kezdet, több ilyen és ehhez hasonló programot is tervezünk, hogy minél jobban segítsük az óvodások fejlődését – fogalmazott az igazgatónő.

A közelmúltban az önkormányzat 600 ezer dináros támogatásának köszönhetően a községbeli óvodák a fény és az árnyék megismerését szolgáló eszközöket kaptak.

Nyitókép: A gyerekek örülnek az új felszerelésnek (Fotó: TV Bečej)