2024. április 23., kedd

„Lépj be a kreativitás világába”

Nyílt napot tartottak a szabadkai Politechnikai Iskolában

Szerda délelőtt a szabadkai Politechnikai Iskola nyílt napot tartott, ahol az érdeklődő diákoknak lehetőségük volt megismerni a középiskolát. Szerb nyelven az iskola igazgatója, Iso Planić, magyar nyelven pedig Korhec Csaba, az iskola pedagógusa fogadta a nyolcadikos tanulókat.
Az iskola tanárai mellet a szakközépiskola negyedikes diákjaival is megismerkedhettek, akik körbevezették az érdeklődőket az iskola három objektumában.
– Szeptembertől, a 2023/24-es tanévtől magyar nyelven a földmérés és geodézia szakterületen a leendő elsős diákokat a csempéző és padlóburkoló, illetve a falfelület-dekoratőr szak várja, ez az osztály 15-15 férőhelyes lesz, az oktatás három évig tart. A nyomdaipar területén a digitális grafika és webtervező technikus négyéves szakra tudnak jelentkezni a magyar ajkú nyolcadikosok.
A mi iskolánk az egyetlen itt Szabadkán, ami egyaránt szakközépiskola és művészeti iskola is. Öt szakterületen három tanítási nyelven folyik az oktatás. Az iskolánk mottója, hogy „Lépj be a kreativitás világába”. Épp ezért is a kreativitáson, egyediségen dolgozunk. Tarka és vidám középiskola ez, ahol mindig pozitív légkör uralkodik – jegyezte meg Korhec Csaba.

Nyitókép: Vidaković Dajana