2024. április 27., szombat

Bombariadó több újvidéki általános iskolában

Legkevesebb hét újvidéki iskolában volt kedden reggel bombariadó. Az intézményeket a fenyegető bejelentések után azonnal kiürítették, a rendőrség a délelőtti órákban minden helyiséget tüzetesen átvizsgált. A 021-es rádió információja szerint az Első Vajdasági Brigád Általános Iskolában a délelőtti váltásban nem tartották meg az órákat, de hazaküldték a gyerekeket a Kosta Trifković, a Sonja Marinković, a Dušan Radović, az Aleksa Šantić, a Žarko Zrenjanin és az Ivan Gundulić iskolából is.

Čačakon a gépészeti és az egészségügyi középiskolában kaptak fenyegető figyelmeztetést, de a rendőrség csakhamar megállapította, hogy hamis bejelentésekről van szó. Kragujevacon 8 általános és egy középiskolában, valamint a Közgazdasági Karon kellett kiüríteni a tantermeket. Ugyanilyen okból szünetelt átmenetileg a tanítás két niši középiskolában és több bori tanintézményben. A fenyegetőzők már a falusi iskolákat sem kímélik, a Gornji Milanovac községbeli Pranjani településen is riadóztattak, a helyi általános iskolába is küldtek egy e-mail-t, de szerencsére ott sem talált a rendőrség robbanószerkezetet.

Az eleinte még ismeretlen fenyegetőzők általában e-mail-üzenetet küldenek arról, hogy robbanószerkezetet helyeztek el, de előfordult már az is, hogy telefonon jelentkeztek. 

Nyitókép: Unsplash