2024. április 26., péntek

A női vállalkozók napja

Megnyílt a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság pavilonja

Az újvidéki 90. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás keretében tegnap a Master csarnokban megnyílt a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság pavilonja. A kiállítás ideje alatt gazdag programokat mutatnak be a gazdaság, az idegenforgalom, az üzleti élet és a foglalkoztatás területén. Tegnap női vállalkozói napot tartottak, amelyen a hölgyek az érdeklődőknek bemutatták a vállalkozásukat és a termékeiket.

Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár a megnyitón elmondta, a tartományi titkárság évek óta támogatja a női vállalkozókat, mivel felismerte jelentőségüket.

(Fotó: Dávid Csilla)

(Fotó: Dávid Csilla)

Tisztában vagyunk azzal, hogy Szerbiában még sokat kell tenni a nemi egyenjogúság elérése érdekében, azonban egyre javul a helyzet. A nők betörése az üzleti életbe jelentős lépés a gazdasági függetlenségük elérése és a nemi egyenlőség megteremtése érdekében. A női vállalkozók támogatására vonatkozó pályázatunk keretösszege minden évben növekszik. A tartományi titkárság az elmúlt két és fél évben 170 millió dinárt fordított a női vállalkozók támogatására. Szeretnénk bemutatni, hogy a hölgyek milyen fontosak az üzleti életben. A jövőben is mindenképpen támogatjuk a női vállalkozókat, szeretnénk, ha minden, általunk szervezett rendezvényen jelen lennének – fejtette ki Ivanišević.

Danijela Mirjanić, a tartományi mezőgazdasági titkárság államtitkára elmondta, hogy fontos javítani a falun élő nők helyzetén is.

Az utóbbi időben egyre több családi gazdaság tulajdonosa nő. Szerbiában olyan borászatok is vannak, amelyeknek a vezetői nők. Ezenkívül egyre több hölgy dönt úgy, hogy beiratkozik a mezőgazdasági egyetemre – fogalmazott Mirjanić.

Svetlana Čavić, a Vajdasági Női Vállalkozók Egyesületének elnöke elmondta, nagy öröm számára, hogy itt lehet a kiállításon.

– Hálás vagyok a tartományi titkárságnak, hogy felismerte a női vállalkozók fontos szerepét. Az a cél, hogy a női vállalkozók összefogjanak, hiszen csak így lehetnek sikeresek. Nem könnyű női vállalkozónak lenni, de mindenképpen megéri – közölte Čavić.

Az eseményt kulturális és zenei programok is kísérték, a látogatók pedig gasztronómiai különlegességeket is kóstolhattak.