2024. április 25., csütörtök

Elhunyt Lang Györgyi

Hatvanhat éves korában hosszú, méltósággal viselt betegség után ma délután otthonában, barátai és családja körében, álmában távozott Lang Györgyi – jelenti a Retro Rádió.

A népszerű énekesnőnél 28 éves korában sclerosis multiplexet diagnosztizáltak, azonban megtanult élni a betegségével és folytatta a koncertezést. 2021 decemberében stroke-ot kapott, ekkor a beszédközpontja sérült, a jobb karja pedig lebénult. A Bors bulvárlap szerint úgy tűnt, hogy az énekesnő jobban van, viszont állapota miatt folyamatosan segítségre szorult.

Lang Györgyi 1975-ben érettségizett a Radnóti Miklós Gimnáziumban, majd 20 évesen kezdte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. A diploma megszerzése után 1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt, emellett több filmben is játszott. 1988-ban Falusi Mariannal alapította meg a Pa-Dö-Dő együttest. Nevük a balettszaknyelvben honos francia kifejezés, a „pas de deux” kifejezés fonetikus átírása.

Még 1988-ban az Interpop Fesztiválon mutatkoztak be, ezt egy évvel később követte a Pa-Dö-Dő I. albumuk, és rendszerváltás után jelent meg a Bye-Bye Szása, szovjet katonák kivonulásáról szóló daluk, amely népszerűvé tette a párost, írja a 24.hu.

Nyitókép: femina.hu