2024. március 28., csütörtök

A tanév azonnali befejezését követelik gyerekeik számára a vračari szülők

Minden iskolanap nem a tanév folytatását eredményezi, hanem egy mesterséges helyzetet idézett elő, amiben a résztvevők mímelik, hogy semmi sem történt

A belgrádi Vladislav Ribnikar iskolába járó gyerekek szüleinek egy része – mintegy 150-en –, támogatja azt a kezdeményezést, hogy intézményükben azonnal szüntessék be az oktatást, és a tanévet zárják le május 3-ával bezárólag.

Közleményükben megállapítják, hogy május 3-án a tragikus esemény megakadályozta a normális tanmenet folytatásának lehetőségét. „Május 3-án a tanév tragikus véget ért. Azt követően minden iskolanap nem a tanév folytatását eredményezte, hanem egy mesterséges helyzetet idézett elő, amiben a résztvevők mímelik, hogy semmi sem történt. De igenis, történt. A gyerekeinket megölték az iskolában" – írták a vračari szülők. Kezdeményezésükkel neves szakemberek is egyetértenek, és támogatják azt. Hozzáfűzték, hogy a május 10-e óta folytatott tanév káros a gyerekek túlnyomó többségére, ha nem mindannyiukra nézve. A megoldás szerintük nem más, mint a tanév azonnali befejezése.

Nyitókép: Betaphoto