2024. április 23., kedd

Tiltakozás, útlezárás Topolyán

A topolyai termelők is csatlakoztak az útlezárásokat foganatosító társaikhoz. Magánkezdeményezésre több mint tíz traktorral mintegy ötven mezőgazdasági termelő pénteken egy órára, 11 és 12 óra között, lezárta a forgalmat a város központjában. Utána a város utcáin figyelemfelkeltő felvonulást tartottak, majd hazamentek. Elmondásuk szerint támogatják az országszerte elégedetlenkedő gazdák követeléseit.

KISHEGYESEN IS MEGKEZDŐDÖTT

Pénteken Kishegyes község mezőgazdasági termelői is csatlakoztak a gazdák országos tiltakozásához. Kishegyes és Szeghegy között, a Krivaja folyónál vonultak fel traktorokkal és munkagépekkel, de az utat még nem zárták le. Zoran Vladisavljev kishegyesi gazda elmondta lapunknak, hogy egyelőre nem tervezik az út lezárását, mert ez főként a helyieknek okozna bosszúságot. Viszont ha a gazdák kéréseinek nem tesznek eleget, és jövő héten is folytatódnak az országos megmozdulások, akkor az útlezárás lehetőségét sem zárják ki. Vladisavljev az országosan megfogalmazott követelések közül a területalapú támogatások növelését és a tejtermelők helyzetének változtatását tartja kiemelten fontosnak.

Egyelőre az út mentén tiltakoznak a gazdák Kishegyesen (Lakatos János felvétele)

Egyelőre az út mentén tiltakoznak a gazdák Kishegyesen (Lakatos János felvétele)

Az első kishegyesi tiltakozáson mintegy 25-30 gazda vett részt, a község mindhárom településéről. A mezőgazdasági termelők megmozdulását a Kishegyesi Termelői Klub támogatta.

Nyitókép: Topolya központjában pénteken lezárták egy órára a forgalmat (Herceg Elizabetta felvétele)