2024. március 28., csütörtök

Migránsokat szállító szerb állampolgárt tartóztattak le Domaszék határában

A magyar rendőrök május 16-án 0 órakor Domaszék közigazgatási területén ellenőriztek egy szerb honosságú gépkocsit és annak szerb állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban 11 fő magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult – közölte a rendőrség.

Egyébként a rendőrök május 16-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 261 határsértőt tartóztattak fel, és 162 főt megakadályoztak a Magyarország területére történő illegális belépésben – értesült a Promenad24.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 9 esetben összesen 218 határsértőt tartóztattak fel Domaszék, Ásotthalom és Röszke közigazgatási területén. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, tunéziai és kínai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Nyitókép: Magyar Idők