2024. április 23., kedd

Autós biztonsági gyerekülések igényelhetők Topolyán

Topolya községi tanácsa pályázatot hirdetett autós biztonsági gyerekülések díjmentes odaítélésére – jelenti a Topreport.rs

A község költségvetéséből megvalósuló projekt elsődleges célja a közúti közlekedés biztonságának javítása az európai szabvánnyal összhangban gyártott autós biztonsági gyerekülések által.

A sikeres odaítélésének feltételei a következők: a gyermek egyik szülője rendelkezik személygépjárművel, a gyermek egyik szülőjének lakhelye Topolya község területén van, a gyermek 2022. január 1-je és 2023. május 1-je között született.

A jelentkezéshez a következő iratanyagokat kell mellékelni: bizonylat arról, hogy a szülő rendelkezik személygépjárművel (leolvasott forgalmi engedély), bizonyíték arról, hogy a gyermek egyik szülőjének lakhelye Topolya község területén van (leolvasott személyi igazolvány vagy lakcímigazolás), a gyermek születési anyakönyvi kivonata (fénymásolat), a munkanélküli szülők esetében a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat bizonylata, az egyedülálló szülők esetében pedig Topolya KözséginSzociális Központjának bizonylata.

Az igényelhető autós biztonsági gyerekülés az alábbi műszaki jellemzőkkel rendelkezik: a gyerekülés 9-36 kilogrammos gyerekek részére készült, a biztonsági ülésnek homologizáltnak kell lennie, vagyis legalább az ECE 44/03-as vagy 129-es szabványban előírt egységes műszaki feltételeknek meg kell felelnie.

A jelentkezési űrlap átvehető Topolya Községi Közigazgatási Hivatalának Ügyfélközpontjában, minden munkanapon 8 és 14 óra között, vagy letölthető Topolya község hivatalos honlapjáról, amiket ide kattintva lehet elérni.

A jelentkezéseket AJÁNLOTT KÜLDEMÉNY formájában kell az alábbi címre elküldeni: Topolya Községi Közigazgatási Hivatala, Tito marsall utca 30., az alábbi felirattal: „Autós biztonsági gyerekülés odaítélésére", vagy személyesen is átadhatók az említett címen lévő iktatóban.

Nyitókép: Thinstock