2024. április 20., szombat

Találd ki, és nyerj!

Látogatás a Mézeskalács tavaszi nyereményjátékának nyerteseinél

Ezúttal is népszerűek voltak a Mézeskalács olvasóinak körében a találós kérdések, hiszen több száz levél érkezett a kisújság szerkesztőségébe az elmúlt hónapokban. Mézes Marcipán, a mókus – akinek neve immár a legtöbb Mézeskalács-olvasó számára ismerősen hangzik – vezette be a játszani vágyó gyerekeket hónapról hónapra a találós kérdések világába. Így a szerencsés nyertesek értékes nyereményekkel várhatták a tavaszt. A főnyeremény, egy Capriolo kerékpár nyertese Horkai Tamás Teofil bácsfeketehegyi óvodás lett, aki testvéreivel együtt örült az új kerékpárnak.

Bácsfeketehegyre került a főnyeremény (Dávid Csilla felvételei)

Bácsfeketehegyre került a főnyeremény (Dávid Csilla felvételei)

– Sokfelé tudok menni. Az óvodába is biciklivel járok. A régebbi bicikli már nagyon nyikorog és piszkos is – mesélte Tamás Teofil. – Nem voltak nehezek a kérdések, anya segített a válaszokban. Most először vettem részt a nyereményjátékon.

Tamás Teofil és testvérei, Balázs Jáfet és Kristóf Nátán kedvenc kisújságukban, a Mézeskalácsban mindig megnézik Mézes Marcipánt, a mókust a címoldalon. A gyerekek kedvenc rajztémái a traktorok és más különféle mezőgépek. Otthon a házimunkában is szívesen részt vesznek.

Jenei Jázmin, a törökbecsei Miloje Čiplić iskola második osztályos tanulója egy okosórát vihetett haza a Mézeskalács révén.

– Most vettem részt először nyereményjátékon, de már többször is küldtem rajzot a Mézeskalácsnak. Rajzoltam a karácsonyi rajzpályázatra. Nagyon meglepődtem, hogy most én nyertem az egyik nyereményt, habár nem volt nehéz megfejteni a találós kérdéseket. A Mézeskalácsban szeretem a színezőket és a feladatokat.

– Jelenleg tizenöt tanulója van a második osztálynak. Jó kis csapat. Általában szavalóversenyeken veszünk részt a gyerekekkel. Matematikaversenyre is készülünk. Harmadik osztálytól indulunk a versenyre, viszont az idén már részt vettünk a Kenguru matematikaversenyen. Sok jó sportoló van az osztályban, néhányan balettre is járnak. Kézilabdáznak, röplabdáznak, és sokan járnak zeneiskolába is, sőt rajzolni is szeretnek – tudtuk meg Kolák Fehér Ágotától, a törökbecsei Miloje Čiplić Általános Iskola tanítónőjétől.

A törökbecsei másodikosok

A törökbecsei másodikosok

– Mindig elolvasom a Mézeskalácsban, hogy kinek a rajza jelent meg. Kedvenc tantárgyam a polgári, mert sokat beszélgetünk – mondta Csányi Krisztina másodikos tanuló.

– Kedvenc tantárgyam a torna és a rajz. Szeretek rajzolni. Kedvenc állatom az oroszlán – mesélte Szeles Márk.

– Nagyon tetszik a Mézeskalácsban a madaras oldal, ahol színezni lehet a madarakat. A torna a kedvenc tantárgyam, mert szeretek kiütőcskézni – ecsetelte Kürti Dunja.

Mint sokan másoknak az osztályból, Simon Aurórának is az egyik kedvence a tornaóra.

– A Mézeskalácsban mindig megnézem a rajzokat. Nagyon kedvelem a tornát, a magyart meg a matekot.

– Szeretem olvasni a Mézeskalácsban a meséket és a verseket. Otthon is olvasunk belőle – mondta Györki Tímea.

Bálint Heléna is a gyerekrajzokat nézi meg először a Mézeskalácsban.

– Rendszeresen megnézem a rajzokat, és hogy ki rajzolta. Én is sokat rajzolok, legtöbbször állatokat és a természetet. Régebben ételeket is rajzoltam.

Risztic Teodóra azt is elárulta, hogy amint hazaér az iskolából, elküldi a rajzát a Mézeskalácsnak.

– Sokat olvasgatom a Mézeskalácsot, és a kifestők is a kedvenceim. Szeretnék virágokat és állatokat festeni. Mert imádok rajzolni.

– Szeretek festeni a Mézeskalácsban. Már az összes kifestőt kifestettem, annyira érdekes – mesélte Tóth Paulina.

Az elsőtől az utolsó oldalig mindent elolvasnak a Mézeskalácsból Grubanov Martinek Emília tanítónő elsős diákjai

Az elsőtől az utolsó oldalig mindent elolvasnak a Mézeskalácsból Grubanov Martinek Emília tanítónő elsős diákjai

Grubanov Martinek Emília tanítónő tanítványai mindannyian a Mézeskalács olvasói. A szabadkai Jovan Jovanić Zmaj iskola 1. c osztályának tanulói a nyereményjátékra is elküldték megfejtéseiket. Végül Martinković Alennek kedvezett a szerencse, aki egy fejhallgatót és egy számítógépes egeret nyert.

Grubanov Martinek Emília örömmel tudatta velünk, hogy mindkét gyermeklapot hasznosítják a tanórák során. A Jó Pajtás harmadik osztálytól kötelező olvasmány az osztályban. Viszont már most is örömmel belelapoznak a gyerekek, hiszen több, számukra érdekes témát és ismerős arcot találnak benne.

– Az elsőtől az utolsó oldalig mindent elolvasunk a Mézeskalácsból. Tankönyvpótló kiadványként használjuk. Mindig az újságból adom fel a házi feladatot. Órákon is felolvasunk a lapból. Ezért a Mézeskalácsnak mindennap az iskolatáskában kell lennie. Színeznek, festenek, feladatokat oldanak meg az újságból a gyerekek.