2024. április 20., szombat

A jövő energiáját kutatták a kisdiákok Zentán

Megtartották a Körmendi Ferenc fizika-, kémia-, természettudományi és ökotudat természetvédelmi versenyt

Péntek délelőtt a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában ismét megtartották a Körmendi Ferenc fizika-, kémia-, természettudományi és ökotudat természetvédelmi versenyt. A résztvevő diákokat és felkészítő tanáraikat Kálmán Róbert, az iskola fizika tanára és a verseny szervezője köszöntötte.

A versennyel népszerűsíteni szeretnék a diákok körében a természettudományokat, továbbá megemlékezni Körmendi Ferencről, aki maga is a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola tanulója volt és sokat tett a villamosmérnöki és fizikus pályafutása során.

Összesen harminc diák vett részt a versenyen (Gulyás Réka felvételei)

Összesen harminc diák vett részt a versenyen (Gulyás Réka felvételei)

– A verseny célja, hogy a diákok a projekt munkák keretében a természettudományokat összekapcsolják magával a természetvédelemmel. A versenyünk két részből áll, az elsőben a résztvevők szabadon választott kísérleteket mutathatnak be, a második résznek pedig minden évben egy új tematikát választunk, ezúttal a téma: A jövő energiája szerintem. Ezt az adott témakört a versenyben résztvevő csapatok egy plakáton mutatják be. Örülök, hogy sokan jelentkeztek a versenyre. Zenta több iskolájából, Csantavérről, Tornyosról és Zentagunarasról is jöttek tanulók. Összesen harminc diák vesz részt az idei versenyen, azaz tizenöt csoport – mondta a szervező.

Balog Noémi és Kőrösi Klaudia a zentai Petőfi Sándor Általános iskola hatodik osztályos tanulói úgy vélik a jövő energiája a napenergia és a szélenergia lehet, erről készítettek plakátot, továbbá két-két kísérletet mutattak be a szakmai zsűrinek.