2024. április 24., szerda

Hőlégballon-fesztivált rendeznek Nagykikindán

Az idén a zentaiak helyett az észak-bánáti városban élők gyönyörködhetnek a látványos, lebegő közlekedési eszközökben

Május 19–21-én a nagykikindai Staro Jezero üdülőtelepen először rendeznek Hőlégballon Fesztivált, amely keretében a város polgárai is felemelkedhetnek a magasba és a hőlégballonok gondoláiból gyönyörködhetnek majd az alattuk lévő észak-bánsági tájban.

A Baloon Festival elnevezésű rendezvényt szervező Nagykikinda Városi Turisztikai Szervezet illetékesei elmondták, hogy négy országából: Magyarországról, Romániából, Szlovéniából és hazánkból 11 hőlégballon vesz részt a rendezvényen.

– Terveink szerint a rendezvény mind a három napján felszállunk – nyilatkozta Jasmina Milankov, a Nagykikinda Városi Turisztikai Szervezet igazgatója és hozzáfűzte, hogy a léggömbök mérettől függően egy–négy utas befogadására alkalmasak. Az utasok mellett egy pilóta repül a ballonnal. A repülés ingyenes, azzal, hogy az érdeklődőknek időben kell regisztrálniuk magukat a turisztikai szervezetnél. Jasmina azt is elmondta, hogy május 18-án a város főterén két hőlégballont tesznek közszemlére, ezzel is népszerűsítve a rendezvényt.

Tíz évvel ezelőtt még Zenta egén szálltak a hőlégballonok (Fotó: Horváth Zsolt)

Tíz évvel ezelőtt még Zenta egén szálltak a hőlégballonok (Fotó: Horváth Zsolt)

A fesztivál technikai támogatását a Zentai Hőlégballon Klub tagjai biztosítják – nyilatkozták a szervezők.

Emlékeztetőül: az első hőlégballon találkozót a térségben húsz évvel ezelőtt Zentán rendezték meg és egészen 2019-ig ez volt a városnapi ünnepségsorozat fő attrakciója.