2024. április 27., szombat
KÖRKÉRDÉS

Díszíti-e kertjét egynyári virágokkal?

Sterbik Elvira, Ada:

– Kála, kardvirág, amarillisz. Ezek a kedvenc virágaim. Évelős virágokat termesztek, de sok egynyári virág is van, ami nagyon szép. Az estike, ami nagyon kellemes illatot áraszt, vagy a büdöske, ami kevésbé illatos, de nagyon szépet mutat a virágoskertben, illetve a veteményesben megvédi a paradicsomot, a paprikát és más zöldséget is a kártevőktől. A virágoskertben most van tulipán, rozmaring, levendula, nárcisz, sarkantyúvirág, valamint fűszer- és gyógynövények, köztük menta, bazsalikom, oregánó és kamilla. Nagyon szeretek kertészkedni, ha ráunok a házimunkára, akkor kimegyek egy kicsit tenni-venni a kertbe.

Dukai Mária, Zenta:

– Nagyon sok fajta virágot ültetünk minden évben, mivel virágok árusításával foglalkozunk. Egynyári virágokból általában verbénát teszünk, ami szereti a napfényes helyet, valamint vinkát, ami hasonlóan a forró helyeket szereti. Folyós és ülős fajtát is szoktunk ültetni, mindkettő nagyon szép. A kertbe teszünk még pistikét, amely az árnyékos helyet kedveli, valamint nagyon népszerű még a muskátli is. Ezeket a fajtákat nyugodtan lehet ki a kertbe vagy cserépbe is ültetni, mindkét helyet szeretik. A verbénát meg a muskátlit be lehet télire vinni, de általában nem vergődnek vele az emberek, mert a következő évben már nem olyan szép, mint az új virág.

Szőregi Márta, Csóka:

– Szeretem az udvarunkat egynyári növényekkel díszíteni. Örömmel tölt el, amikor reggel kilépek az ajtón, és látom a színes, illatos növényeket. Sokkal kellemesebben indul a napom így, hogy a környezetem szép virágokkal van díszítve. Leggyakrabban petúniát és árvácskát vásárolok a piacon, amelyeket kaspókban vagy akár kis kosarakban felakasztva is el szoktam helyezni a kert bizonyos pontjain.

Rus Vera, Zenta:

– Évelős szegfűt, nyári rózsát és vasvirágot szoktam ültetni. A cserepeket pedig muskátlival igyekszem megtölteni, amelyek az egész udvarunkat díszítik. Nagyon szeretem, ha a kert tele van virágokkal, szép a szemnek és az ember lelkének is egyaránt. Ezenfelül vannak még rózsafáim is, amelyek egészen őszig virágoznak. Így mondhatni egészen kora tavasztól őszig díszíti az udvart a sok szép virág.

Nyitókép: Illusztráció (komfortmagazin.hu)