2024. április 24., szerda

Kóbor kutyák garázdálkodnak Temerinben

A szabadon kószáló állatok támadásai miatt több temerini gazda állatállománya súlyos veszteséget szenvedett az utóbbi időszakban.

A Pannon RTV értesülései szerint a kutyák falkába verődve járják a települést, és többnyire a kora reggeli, valamint az esti órákban támadják meg az udvarokban élő haszonállatokat. A polgárok minden óvintézkedése ellenére a kutyák több helyen is megismételték a támadásokat, mostanáig több mint tizenkét gazdának okoztak kárt.

Mindegyik támadásról értesítették a kommunális közvállalatot, az állatorvost és a rendőrséget is. Az érintettek szerint a falkába verődött állatok visszatérnek a tett helyszínére, ahol megismételik a támadásokat, az elpusztított állatokat azonban nem falják fel. A polgárok most már a saját és gyermekeik testi épségéért is aggódnak, hiszen nagy számú kóbor kutya tanyázik az óvoda közelében is, ugyanakkor nemcsak a település szélén, hanem a központban lévő gazdaságokban is történtek már támadások. Az emberek félnek és újabb támadásoktól tartanak, az illetékesek hathatós segítségében és a probléma mielőbbi megoldásában reménykednek.

Nyitókép: Dávid Csilla felvétele