2024. április 20., szombat

Magyarkanizsai majális

A szabadtéri kikapcsolódást választották legtöbben

A hétvégétől kezdve már sokan azt választották Magyarkanizsa községben, hogy a szabadban töltik az ünnepnapokat. A Tisza-part egyébként is, a jó idő beköszöntével a helyiek egyik kedvenc sétálóhelye, most azonban megsokszorozódott a Magyarkanizsán pihenők száma.

A kemping hivatalosan május 3-án nyit, de ezúttal is már hamarabb, a hétvégétől kezdve birtokba lehetett venni, ráadásul teljesen ingyenesen. Így aztán a főzőcskézők megtöltötték a kempinget, és az időjárás is kedvezett nekik. Hétfőn aztán pedig már nem csak a főzőhelyek teltek meg, hanem a vendéglátóipari-egységek teraszai is. Kirakodóvásárosok is megjelentek, sőt egy minden eddiginél nagyobb körhinta is várta a szórakozás kedvelőit. Sokan tettek egy kellemes sétát a Tisza-parton, a körpadnál is volt lehetőség időt tölteni, még azoknak is, akik nem sütni-főzni mentek társasággal, hanem fordultak egyet. Kötetlenül, evés-ivás, jó levegőn a rendezett és szép környezetben való időtöltés, leginkább erről szólt a majális Magyarkanizsán.

A kemping teljes kapacitásban (Puskás Károly felvételei)

A kemping teljes kapacitásban (Puskás Károly felvételei)

A község másik legforgalmasabb helye a martonosi Tandari-tanya volt, ahol szintén gyönyörű környezetben tölthették el az időt azok, akik ott főzőcskéztek vagy épp csak egy ebédre ruccantak ki, de a gyerekek számára itt is számtalan lehetőség állt rendelkezésre, hogy ne unatkozzanak. Akár csillámtetoválást szerettek volna, akár állatok közelségében lenni, mindenkinek adott volt a lehetőség.
A tóthfalui búcsú pedig a hagyományok tovább éltetéséről szólt. Ott is sétáltak a délelőtti órákban az emberek, a már évtizedek alatt megszokott vendégségek is ugyanúgy a régi időket idézték meg.
A többi faluban, ott, ahol például nagy zöld felületek vagy a Tisza közelsége adott, szintén sokan választották azt, hogy a majálist a szabadban töltik. Az oromi tó környéke például nem csak a táborozóktól, hanem a horgászoktól is tarkállott, így a május elseje a természet újjáéledésének ünneplése is volt Magyarkanizsa községben, ahol megannyi természeti kincs van.