2024. április 26., péntek

Játszadozva takarékoskodjunk

Interaktív előadás és műhelymunka az óbecsei óvodásoknak

Játékosan ismerkedtek meg az energia hatékony felhasználásával az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény óvodásai. Az Ökobecse Polgári Egyesület tagjai az intézmény központi épületében tartottak interaktív előadást és kreatív műhelymunkát kedden, amelyen mintegy nyolcvan gyermek vett részt.

– Játszadozva takarékoskodjunk a neve annak a projektnek, amely a Tartományi Energetikai, Építésügyi és Közlekedési Titkárság támogatásával valósult meg. Az óvodások interaktív előadáson és kreatív műhelymunkán vettek részt, ahol játékosan, szórakoztató módon ismerkedtek meg az energiatakarékosság fontosságával. A gyerekeket az óvónők nagyon jól felkészítették a közös munkára, az energiatakarékosság fontosságára már otthon is felhívják a figyelmet a szülők. A Föld napja alkalmából faliújság kiállítást szerveztünk azzal a szándékkal, hogy bemutassuk, mit tehetünk konkrétan a környezetünk megóvásáért. A kiállítást az intézmény többi csoportja is megtekintheti – fogalmazott Kis Zoltán, az Ökobecse Polgári Egyesület elnöke.

A lelkes óvodások (Kancsár Izabella felvétele)

A lelkes óvodások (Kancsár Izabella felvétele)

A program megvalósításában közreműködtek az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói is Kovács Tamara tanárnő vezetésével. Az oktatási intézmény részt vesz A tisztább és zöldebb iskolákért Vajdaságban elnevezésű programban, amelynek célja a környezettudatosság és a személyes felelősségvállalás fejlesztése a vajdasági óvodákban és iskolákban. Az Ökobecse Polgári Egyesület és a Petőfi iskola következő közös programjára, amelyet a madarak és fák napja alkalmából szerveznek meg, május 10-én kerül sor a Zsilipnél.

Nyitókép: Kis Zoltán tartott interaktív előadást (Kancsár Izabella felvétele)