2024. április 18., csütörtök

Boldogságot csalnak az ifjú pár szemébe

Bálint Szilvia és Lackó Gyermán Judit nem csupán hobbiból készít vendégvirágokat és dekorál termeket

Amikor egy pár úgy dönt, hogy a boldogító igennel folytatja közös életét, hirtelen rengeteg kérdéssel találja szembe magát, kezdve azzal, hogy mekkora a költségvetésük a nagy napra, tehát mennyit tudnak a lagzira szánni. A költségvetés az, ami leginkább behatárolja a vendégek létszámát, a helyszínt, illetve helyszíneket, a menüsort, a menyasszony és a vőlegény öltözékét.

A boldog párnak döntenie kell azzal kapcsolatban is, hogy ki legyen a fotós, ki legyen a videós, ki készítse el a süteményeket, a menyasszonytortát, ki legyen az, aki kisminkeli az arát, ki legyen a fodrásza, és ha a menyasszony koszorúslányokat is szeretne, azokról sem feledkezhet meg. Egy másik fontos dilemma a terem vagy a vendéglő dekorálása, illetve a vendégvirágok kérdése.

Amikor a kérdések listázása után elkezdjük az internetet böngészni a szolgáltatók után, vagy felhívjuk egy-egy ismerősünket egy-egy tippért, ha a lagzijukon láttunk valami érdekeset, számunkra tetszőt, gyorsan ráeszmélhetünk arra, hogy a kínálatnak semmilyen határa nincs, sem árban, sem elképzelésben, egyedül a költségvetés az, ami bizonyos korlátokat szabhat. A szolgáltatók, legyen szó profikról vagy lelkes kezdőkről, mind azt tartja szem előtt, hogy a párnak a nagy napon minden igénye teljesüljön.

Násznagyvirágok (Vidács Hajnalka felvétele)

Násznagyvirágok (Vidács Hajnalka felvétele)

A magyarcsernyei Bálint Szilvia és a jelenleg Szabadkán élő Lackó Gyermán Judit vendégvirágok készítését és termek dekorálását vállalja. Mindketten szeretnek kézműveskedni, így amikor Judit testvérének a lakodalmára készültek, úgy döntöttek, hogy belefognak, és azóta is lelkesen csinálják, igaz, csak hobbiként, de töretlen buzgósággal. Mindig csak annyi felkérést vállalnak el, amennyi belefér a szabadidejükbe.

Vendégvirágok (Vidács Hajnalka felvétele)

Vendégvirágok (Vidács Hajnalka felvétele)

– A virágok elkészítése sok időt és türelmet igényel, de a legtöbbször mindez nem esik a nehezünkre, mert feltölt bennünket, esetleg egy-egy nehezebb nap után segít elterelni a figyelmünket a problémáinkról, tehát egyfajta kikapcsolódás is a számunkra – mondta Szilvia.

A lányok kínálatában minden szín és forma elérhető, kérhető, és a saját elképzelésektől sem zárkóznak el.

– A mi dolgunk sokkal egyszerűbb, ha olyan párral dolgozhatunk, amely pontosan tudja, mit szeretne, határozott elképzelésekkel érkezik. Amikor a jegyesek felveszik velünk a kapcsolatot, mindig ajánljuk, hogy nézzék meg az eddigi munkáinkat, mert az mindig segít, ha nincs határozott elképzelés – vette át a szót Judit.

Ami a termek díszítését illeti, a lányok elmondták, hogy itt is bármilyen igényt és elképzelést meg tudnak valósítani, a céljuk és a motivációjuk, hogy a jegyespár boldog és elégedett legyen.

– Számunkra nagyon fontos az, hogy miután mindennel elkészülünk, láthatjuk a pár szemében a boldogságot és a ragyogást, mert ezáltal tudatosul bennünk, hogy mi is adtunk egy pluszt a nagy napjukhoz, és mi is feltöltődünk. Mindez tovább erősít bennünket abban, hogy jó úton haladunk – hangsúlyozta Bálint Szilvia.

Lackó Gyermán Judit és Bálint Szilvia termeket is dekorál (Vidács Hajnalka felvétele)

Lackó Gyermán Judit és Bálint Szilvia termeket is dekorál (Vidács Hajnalka felvétele)

A két lány készített már dekorációt bálokra, keresztelőkre, születésnapokra, de bővíteni szeretnék a kínálatukat.

– Az utóbbi időszakban nagyon sok megkeresés érkezett a ballonos, illetve lufis dekorációt illetően, így a közeljövőben ezzel is szeretnénk majd foglalkozni. Látjuk, hogy nagy népszerűségnek örvend, és mivel az igények folyamatosan változnak, mi megpróbálunk majd ezeknek a kéréseknek is eleget tenni – fogalmazta meg jövőbeli tervüket Lackó Gyermán Judit.

Nyitókép: Lackó Gyermán Judit és Bálint Szilvia termeket is dekorál (Vidács Hajnalka felvétele)