2024. március 28., csütörtök

Sikerre inspiráló interjúk

Adán is bemutatták Máriás Endre szerkesztő, újságíró új könyvét

Nagy sikerrel mutatták be Máriás Endre, a Magyar Szó napilap főszerkesztő-helyettesének A siker arcai című új könyvét szerda este az adai Szarvas Gábor Könyvtárban.

A kötetben olyan magyarországi és vajdasági személyekkel készült interjúk szerepelnek, akiknek munkája példaértékű, az olvasóknak pedig értékes gondolatokat és érzéseket adhatnak tovább. A könyvről és annak létrejöttéről a szerzővel és Fodor Istvánnal, a kötet szerkesztőjével, a Magyar Szó nyugalmazott szerkesztőjével Csincsik Zsolt, a Tiszavidék rovat munkatársa beszélgetett. A könyvbemutatón elhangzott, hogy a valamivel több, mint száz írást tartalmazó kötet három részből áll: A siker arca című rádióműsorból tartalmaz interjúkat, valamint olyan riportok és jegyzetek találhatóak meg benne, amelyek a Magyar Szó napilapban jelentek meg az elmúlt tizenkét-tizenhárom évben a szerző tollából. A könyv megjelenését A siker arca című rádióműsor ihlette, amelyet 2015-ben indított el Máriás Endre, az adás szerkesztő- műsorvezetője az Újvidéki Rádióban. Eddig négyszáz adás hangzott el a műsorban, amelyben sikeres emberekkel a sikerről és sikerhez vezető útról beszélget.

A könyvbemutató zárásaként Máriás Endre részletet olvasott fel a kötetből, amelyet utána dedikált is az olvasóknak.

Nyitókép: Máriás Endre szerző és Fodor István szerkesztő, valamint Csincsik Zsolt az adai könyvbemutatón (Fotó: Szarvas Gábor Könyvtár)