2024. április 26., péntek

Fát ültettek Zentán

A VMSZ ifjúsági fórumának munkaakciója

Szombaton délelőtt a lajhogó eső ellenére a VMSZ Ifjúsági Fórumának képviselői fákat ültettek el Zentán a Népkertben, összesen nyolcvan tölgyfa csemetét.

Kiss Nándor, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke elmondta, hogy A mi környezetünk, a mi jövőnk nevet viselő faültetési akciójukat már harmadik éve bonyolítják le, és idén több település is csatlakozott hozzájuk.

– Egész Vajdaságban 1400 facsemete kerül földbe ezen a hétvégén. Azért ennyit, mert évente megközelítőleg ennyi magyar ajkú kisgyermek kezdi meg az első osztályt. A faültetéshez a fákat már harmadik éve a Vajdaság Erdői Közvállalat biztosítja számunkra. Felmérjük a helyi igényeket és úgy osztjuk ki a facsemetéket a településeknek. Idén Zenta községben 180 facsemetét ültetünk el, itt Zentán a Népkertben ebből nyolcvanat. A többi a falvakba kerül, úgy nézzük, hogy mindenhová jusson. Most hétvégén, szombaton és vasárnap szeretnénk mind az 1400-at elültetni, reméljük, az időjárás is engedi. Szerencsére nincs túl meleg és az eső is szemerkél, reméljük, mind megfogja majd. A gondozást minden település maga intézi, főleg nyáron kell őket locsolni, hogy ki ne száradjanak. A programba idén bekapcsolódott Magyaraknizsa, Ada, Csóka, Kishelgyes, Óbecse községek, illetve Gombos település is.

Gergely Árpád felvétele

Gergely Árpád felvétele

Nyitókép: Gergely Árpád felvétele