2024. április 26., péntek

Egy csoportban a házigazdákkal

Szerbia válogatottja szeptember 12-e és 17-e között Valenciában a vendéglátó spanyolokkal, csehekkel és dél-koreaiakkal lesz a C jelzésű négyesben a Davis-kupa csoportküzdelmeiben. Innen az első 2-2 helyezett jut el a novemberi malagai nyolcas döntőre.

További sorsolás, A csoport: Olaszország, Kanada (címvédő), Svédország, Chile, B csoport: Nagy-Britannia, Ausztrália, Franciaország, Svájc, D csoport: Horvátország, USA, Hollandia, Finnország.

Arina Szabalenka váratlan kudarca vezette be a játéknapot Miamiban. A fehérorosz a román veterán Sorana Cirsteától kapott ki, aki legutóbb egy évtizede, 2013-ban Torontóban játszott 1000-es rangú torna elődöntőjében. Ez után a meccs után az eső mosta el a műsort, a férfiaknál így a negyeddöntő csak egy meccsét sikerült befejezni, a négy közé pedig az olasz Jannik Sinner jutott.

Sorana Cirstea meglepte a világ második számú játékosnőjét (Fotó: Beta/AP)

Sorana Cirstea meglepte a világ második számú játékosnőjét (Fotó: Beta/AP)

Meglepetés született a mexikói női 125-ös tornán, ahol a fiatal szlovén Kaja Juvan könnyen nyert a legjobb magyarként rangsorolt Gálfi Dalma ellen.

MIAMI. – 1000-es mestertorna, negyeddöntő, férfiak: Sinner–Ruusuvuori 6:3, 6:1, nők, negyeddöntő: Cirstea–Szabalenka 6:4, 6:4.
GIRONA. – Challenger, 2. forduló: Gahov–Marozsán 6:4, 7:5, Szkatov–Zekić 6:0, 6:4.
SAN LUIS POTOSI. – Női 125-ös torna, 2. forduló: Juvan–Gálfi 6:3, 6:3.

A tüzetes orvosi vizsgálatok után kiderült, hogy bokaszalag-szakadást szenvedett a 2019-ben US Open-bajnok Bianca Andreescu a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna női versenyében. A kanadai játékos bokája az orosz Jekatyerina Alekszandrova elleni keddi nyolcaddöntő második szettjében csúnyán aláfordult. A világranglista 31. helyezettje ordítva terült el a földön, hosszasan ápolták, majd tolószékben, könnyek között hagyta el a pályát. „Nehéz megmondani, hogy mikor jövök helyre. Két szalag szakadt el, maradjunk annyiban, hogy lehetne rosszabb is! Optimista vagyok, és remélem, a megfelelő rehabilitációval hamarosan visszatérek a pályára” – jelentette ki a 22 éves sportoló. Andreescu az elmúlt idényekben számos sérüléssel küszködött, és főként ez az oka, hogy 2019-es New York-i diadala óta egyetlen tornát sem nyert.

Nyitókép: Sorana Cirstea meglepte a világ második számú játékosnőjét (Fotó: Beta/AP)