2024. április 24., szerda

Érkezik a 10. Green Future Fesztivál

Neves fellépőket és színvonalas kikapcsolódást ígérnek a jubileumi eseményre

Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli idén a Green Future Fesztivál, amely már bejelentette az első fellépőit, valamint a jegyértékesítés is elindult. A fesztiválnak ismét a zentai Népkert ad otthont augusztus 10–12-ig, aminek köszönhetően néhány napra újra felpezsdül a Tisza-parti kisváros élete. Tajti Attila, a rendezvény egyik fő szervezője elmondta, hogy már hónapok óta készülnek a fesztiválra, gőzerővel zajlik a szervezés, a támogatói tárgyalások pedig még folyamatban vannak.

Idén jubilál a Green Future Fesztivál, mit érdemes tudni róla? Készültök valami extrával a jeles 10. alkalomra?

– A szervezés során az egyik legfontosabb vonalvezetőnk, hogy milyen élményekkel távoznak a fesztiválról a vendégeink, akik bizalmat szavaztak nekünk. Törekszünk minden részletet végiggondolni, és olyan komplex élményt nyújtani, amit mástól nem kaphatnak meg a térségben. A 10. születésnapra családi koncertekkel és egy új zenei helyszínnel is készülünk. Fontos szerepet kap a környezetvédelem, aminek fontosságára többek között hulladékból készített művészeti alkotásokkal hívjuk fel a figyelmet.

Milyen stílusú fellépőkre számíthat a közönség? A tavalyi évhez hasonlóan idén is várjátok a család apraját-nagyját?

– Kiemelt fontosságú, hogy kortól, nemtől és hovatartozástól függetlenül mindenki megtalálja az általa kedvelt zenei stílust és programot a fesztiválon. A fő célközönségünk a 16–25 éves korosztály, de évekkel ezelőtt elindítottunk egy, a családoknak nagy figyelmet szentelő vonalat is. Nagyon fontos, hogy a családok a kora esti órákban el tudjanak látogatni a fesztiválra, és megnézhessék, megtapasztalják és átéljék azt az élményt, amin 8–10 hónapig dolgozik a csapatunk. A nagyszínpadon főleg koncertek, élő produkciók kapnak helyet, DJ-kkel kiegészítve. A kisszínpadon és az új helyszínünkön kizárólag DJ-k lépnek színpadra. Stílusok szerint popkoncertek, rapprodukciók, mainstream DJ-k, Balkán-zenei stílus és underground technó, amire számítani lehet.

Kik az első fellépők, akikről máris beszámolhattok?

– A nagyszínpadon két nagy koncertet máris elárulhatunk. Pénteken a Lexington zenekar ad koncertet a zentai Népkertben, szombaton pedig Azahriah látogat el hozzánk, aki nemrég Budapesten a Papp László Arénában koncertezett telt ház előtt, de fellépett már a Sziget Fesztivál nagyszínpadán is. Szintén a nagyszínpadon lép fel Nucci, az OTL csapata, Elektra és Léna is. A Freedom stage színpadán a technóközönségünk számára igyekeztünk egy olyan line-upot összerakni, ami szakmailag és zeneileg is elismerésre méltó. A hosszan tartó tárgyalásokat eredményesen zártuk, hiszen a berlini éjszakák meghatározó alakjait is sikerült meghívnunk Zentára, ezzel pozitív visszhangot keltve a technózenét kedvelők közösségében. Fellép Charlie Sparks, Otta és egy egész estés programmal készül a BCCO Berlin. Ezzel a színpaddal a belgrádi technórajongók támogatását is elnyertük, ami nagyon nagy szó a szerb fesztiváliparban.

A jegyértékesítés már elindult. Hol tudják az érdeklődők a bérleteket beszerezni, illetve milyen áron?

– Jelenleg a bérletek értékesítése zajlik. Akik résen voltak, azok 3000 dináros áron vásárolhatták meg a jegyeket, jelenleg ezt 4000 dináros áron tehetik meg az érdeklődők. A bérlettel nem csupán a fesztiválra történő belépést biztosítják a látogatóink, hanem ez tartalmazza a zentai kék medence használatát is csütörtök reggeltől vasárnap estig. A jegyeket referensi hálózatunkban és a Gigstix oldalán megvásárolhatják meg az érdeklődők.

A zentaiak és a környékbeliek örömmel fogadták, hogy visszaköltözött a városba a fesztivál. Ti mit szóltok ehhez? Milyen volt az együttműködés a községgel?

– A tavalyi év remekül sikerült, rengeteg dicséretet és pozitív energiát kaptunk a városban élőktől és a fesztiválra látogatóktól. A községgel való együttműködés kiváló, mindig örülünk, ha a városvezetők számára is fontos a közösség építése és a szórakoztatás. Nekünk ez a szakmánk, mi ezért dolgozunk. Hihetetlen energiák szabadulnak fel az ilyen rendezvényeken, ami kiragadja az embereket a hétköznapokból, és megtapasztalhatják, hogy mire képes a zene lüktetése. A fesztiválra nagy tömeg érkezik, ami felpezsdíti a várost. Szabad szállást tavaly alig-alig lehetett találni a rendezvény idején. Természetesen az építő jellegű kritikát is figyelembe vesszük, amelyből évről évre bővítjük tapasztalatainkat, hogy a lehető legtökéletesebb rendezvénnyel rukkolhassunk elő.

Nyitókép: Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli a Green Future Fesztivál