2024. április 25., csütörtök

Fásítás a Sajkás utcában

Az erdők világnapja alkalmából a Mondelēz International vállalat hétfőn faültetési akciót tartott, elképzelésük megvalósítását a Városi Kertészet Közvállalat támogatta. A Sajkás utcában lévő parkocskában akácfacsemetéket és galagonyabokrokat ültettek.

– Az Alakítsuk parkká a környéket! elnevezésű projekt keretében erre a területre előzőleg már pázsitot és tizenhárom facsemetét ültettünk, illetve elhelyeztünk több szemeteskannát. Már évek óta sikeresen megvalósítunk hasonló projekteket, olyan akciókat szervezünk, amelyekben a polgárok is aktívan részt vesznek. Főként az ő ajánlataik és kéréseik alapján dolgozunk. Az önkormányzat környezetvédelmi igazgatóságával együttműködve a közeljövőben számos park zöld övezetét újítjuk fel hasonló módon – mondta Jelena Prica, a Városi Kertészet Közvállalat sajtófelelőse.

Albert Éva felvétele

Albert Éva felvétele

– A kollégák nagyon lelkesen fogadták az ötletet, és a munkájuk mellett időt szakítottak erre a projektre. Vállalatunk felismerte a környezetünk megőrzésének, továbbá a fejlesztésének fontosságát globális és lokális szinten is, így nem tervezünk megállni, további hasonló projektekről gondolkodunk – mondta Stevan Vujošević, a Mondelēz International vállalat szerbiai menedzsere.

Az akció a következő napokban Kragujevacon és Nišben folytatódik, ősszel pedig Belgrádban fognak fákat ültetni.

Nyitókép: Közösen a környezetünkért (Fotó: Albert Éva felvétele)